STORMET BANEN:  Bournemouth-fansen stormet banen etter at opprykket var sikret. Foto: NTB Scanpix.
STORMET BANEN: Bournemouth-fansen stormet banen etter at opprykket var sikret. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

For sju år siden var de på randen av konkurs. Nå er de klare for Premier League

Bournemouth.

• Bournemouth - Bolton 3-0

(Dagbladet): Med seier mot Bolton er Bournemouth klare for Premier League-spill neste sesong med en formidabel målforskjell. Etter 3-0 mot Bolton på eget gress er de i praksis klare for Premier League.

For laget som for noen år siden kjempet mot nedrykk fra engelsk nivå fire og konkurs, kunne ikke situasjonen vært bedre.

Jubelscenene da fløyta gikk sa sitt. Banen ble stormet av tusenvis av Bournemouth-supportere.

Til himmels Etter en halvtime skulle det stått 1-0 til hjemmelaget: Bolton-keeper Adam Bogdan ble redningmann to ganger, da han først avverget Callum Wilson. På returen hadde han en ny god redning, og sørget for at det fortsatt sto 0-0 i målprotokollen.

Noen minutter seinere satt den endelig. Marc Pugh sendte Goldsands stadium til himmels da han banket ballen i mål via stolpen. Fra da var det ingen tvil.

Før pause kunne også Matt Richie legge på til 2-0. Ballen ble spilt tilbake ved 16-meteren, fra hvor Richie satte ballen i mål. I andre omgang fortsatte Bournemouth den underholdende fotballen, og hadde noen kjempesjanser.

Wilson ble felt innenfor Boltons 16-meter, og Dorian Dervite ble sendt i garderoben etter 70 minutter. Men straffeskytter Yann Kermogant satte ballen høyt over mål. Men fem minutter senere satt den. Wilson satte spikern i kista for Bournemouth, som er i praksis klare for Premier League.

På randen til konkurs Det hele utvikler seg til å bli et eventyr for klubben fra den britiske sørkysten. Serieledelsen glapp til Watford forrige uke, men for en opptur for klubben som for bare sju år siden var på randen til konkurs.

Nå er det tredje opprykket på seks sesonger et faktum.

Mannen som gis mye av æren for den voldsomme snuoperasjonen er manager Eddie Howe. Da klubben trøblet som verst overtok han jobben som spillende trener. I 2009 fikk han managerjobben permanent - 29 år gammel.

Etter et halvannet år langt opphold i Burnley i 2011 og 2012, vendte han hjem til Bournemouth. Siden har verken han eller klubben sett seg tilbake.

- Spillerne har vært fantastiske fra første dag og til nå. De har gitt alt. De er den mest profesjonelle spillergruppen jeg har jobbet med og også den med størst ferdigheter. De har gjort oss stolte, og nå har vi bare to kamper på å fullføre jobben, sier han.