HADDE FORVENTNINGER: - Jeg hadde nok håpet at noen av dem skulle ha etablert seg på et enda høyere nivå, sier Per-Mathias Høgmo om U21-heltene fra 2013. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HADDE FORVENTNINGER: - Jeg hadde nok håpet at noen av dem skulle ha etablert seg på et enda høyere nivå, sier Per-Mathias Høgmo om U21-heltene fra 2013. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Før slaget i Sofia hefter en rekke spørsmål ved Høgmos prosjekt

Vi har stilt noen av de mest sentrale til landslagssjefen selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Etter de fire første kvalifiseringskampene, som ble spilt høsten 2014, sto Norge med ni av 12 poeng. Og kanskje enda mer betryggende enn den gode poengfangsten:

Per-Mathias Høgmo hadde komponert en 11-er hvor samtlige posisjoner var besatt, fra Ørjan Håskjold Nyland i mål til Joshua King på topp, med Håvard Nordtveit og Vegard Forren som stopperpar, og med Stefan Johansen og Alexander Tettey som sentral midtbaneduo.

Men de tre kampene Norge har spilt i 2015 - som har gitt to uavgjort og ett tap - har medført rokeringer overalt på banen.

Slaget i Sofia

Torsdag er det tre uker til Norge møter Bulgaria i Sofia. Med hjemmeseier der ramler Norge ned på fjerdeplass i gruppa, og må dermed bruke de tre siste kvalifiseringskampene i høst på å jage tettrioen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn