For snille til å vinne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROSENBORGS defensive framskritt var såpass formidabelt at man plutselig satt igjen med en tanke som er blitt mer og mer hypotetisk etter 11 bortetap på rad i Champions League:

Rosenborg kunne faktisk vunnet på bortebane.

Men fordi en tradisjonell Rosenborg-spesialitet - overgangsspillet - var tilsvarende dårlig, endte Rosenborg bare opp med en solid framgang. For uavgjort borte mot Ajax bærer mye av den store triumfens preg. Det forteller statistikken alt om.

LIKEVEL sitter man igjen med inntrykket av at Rosenborg ikke vant ett poeng. De tapte ytterligere to. Et par av grunnene er helt åpenbare: Harald Brattbakks forferdelige hodestøt må nevnes, selv om det helst bør glemmes. Og Van der Meydes utilsiktede hælspark som fintet ut Erik Hoftun i forkant av Ajax-målet. To helt avgjørende episoder preget av tilfeldigheter og udyktighet.

MITT HOVEDINNTRYKK er likevel at Rosenborg hadde vunnet i går hvis de ikke hadde vært så forbasket vennlige. Duellen mellom Zlatan Ibrahimovic og Erik Hoftun beskriver situasjonen godt:

På den ene siden: En ung (21), svensk klyse som gjerne banker ned motspillere i forsøket på å komme seg fram her i fotballverdenen. Tipper Zlatan lykkes - og havner i usportslighetens tempel om noen år: Manchester United.På den andre siden: En gammel (33) hedersmann fra Kyrksæterøra, som sto ute i snødrivet og skiftet til vinterdekk da han fikk beskjed om at han var serie-mester sist søndag - og som tidligere i uka ga beskjed om at han hadde spilt sin siste landskamp.

I absolutt alle sammenhenger er Hoftuns oppførsel å foretrekke. Han kommer helt sikkert til himmelen. Mens Zlatan kommer så langt han vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer