- For sosialt i Vålerenga

Kjetil Rekdal truer med å slutte i Vålerenga hvis det ikke skjer dramatiske endringer i løpet av den nærmeste tida. Han etterlyser blant annet en sterk toppleder og mener at det er for sosialt i klubben.

- Hvis det ikke legges til rette for en bedre satsing, og jeg ikke klarer å motivere meg, er det best for alle parter at jeg gir meg, sier en åpenhjertig Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Eks-proffen mener det til tider er for sosialt i Vålerenga.

- Det er for mange sosiale hensikter i Vålerenga. Vi må få inn mer kynisme, profesjonalitet og guts. Treningene skal ikke bare være et sosialt sted du kommer til. Vi må få til en bedre innstilling, sier Rekdal. Han mener at førsteprioritet nå må være å hente inn en sterk toppleder.

Kultursjokk

- Vålerenga mangler en sterk person som tør å ta upopulære avgjørelser. Den personen bør også klare å holde orden på alle de uenighetene det har vært med investorene i Vålerenga. Klubben bør også stille seg samlet bak de avgjørelsene som tas og ikke kritisere etterpå, mener Rekdal. Han vil ikke offentlig kritisere enkeltpersoner. Det er først og fremst ukulturen han mener må endres. - Jeg fikk et lite kultursjokk da jeg kom til Vålerenga. Det går ikke minst på innstillingen til jobben du har, sier Rekdal.

Like spillertyper

Når det gjelder spillerstallen, er veteranen litt mer reservert. - Det er et ekkelt tema å snakke om, men jeg mener at spiller for spiller så ville de fleste av oss forsvart en plass på de fleste Tippeliga-lagene. Vi mangler imidlertid en del ferdigheter og har litt for mange like spillertyper. I årets sesong har vi vært for dårlige i begge ender av banen. Vi scorer for lite mål og slipper også inn for mange billige mål imot, sier Rekdal. Selv håper han at lyskeproblemene ikke tvinger ham til å legge opp.