For store for verden

Fotballhverdagen har forandret seg under EM. Mens Italia bød verden på hele sitt stjerne-galleri før dagens skjebnekamp, skjermet svenskene Zlatan og Henke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PORTO (Dagbladet): Svenskene stilte riktignok med Arsenals Fredrik Ljungberg på sin pressekonferanse. Men flertallet av de mange frammøtte internasjonale journalistene hadde store problemer med å kjenne igjen Olof Mellgren på podiet.

Superspissduoen Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic måtte verdenspressen nøye seg med å filme i 15 minutter på en ellers lukket trening.

-  Under selve EM har vi valgt å fordele pressejobbingen til spillerne, slik at de ikke trenger å stille opp hver dag. Det er vel ikke unikt, bare se på andre land, sier den svenske pressesjefen Jonas Nystedt til Dagbladet.

Men uttalelsene blir ganske latterlige når hele det italienske landslaget, minus utestengte Totti, like før hadde vært tilgjengelige for alle som ville ha dem i tale.

Mens superstjerner som Del Piero, Nesta, Cannavaro og Buffon greier å prate med pressen, virker det stormannsgalt at Henke Larsson føler seg for god til å gjøre det samme.

-  Ikke favoritter

-  Spillerne ønsker selvsagt selv å gjøre minst mulig presse. De er ikke glad i det, men det er en del av jobben deres, så det er ikke noe problem. Men vi har som sagt valgt å fordele ansvaret på flere, sier Nystedt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.