Før supermålet i går var Roma-helten mest kjent for å klemme bestemor (82)

Alessandro Florenzi.

(Dagbladet): Når Lionel Messi spiller fotballkamper det gjerne en scoring eller en teknisk finesse fra den lille argentineren det snakkes om etterpå.

Etter 1-1-kampen mellom Roma og Barcelona i Champions League i går kveld er det imidlertid en helt annen som stjeler oppmerksomheten, nemlig Romas høyreback Alessandro Florenzi (24).

Kampen var en snau halvtime gammel da backen ga tilskuerne på Stadio Olimpico et øyeblikk de sannsynligvis bare hadde drømt om.

Florenzi tok med seg ballen på høyrekanten på egen banehalvdel, gikk med den noen meter, før han hamret til fra nesten midtstreken. Ballen seilte over Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen, før den traff stolpen og gikk videre inn i målet.

- Det er en eventyrscoring, mente Viasats Vidar Davidsen, mens det kokte i sosiale medier.

55,5 meters avstand Ifølge Wikipedia ble avstanden for skuddet mål opp til ufattelige 55,5 meter.

Scoringen hjelper i tillegg godt til på Florenzis image i den italienske hovedstadsklubben. 24-åringen er født og oppvokst i Roma, og er i ferd med å bli en aldri så liten kulthelt i «den evige stad».

- Det der skjer ikke hver dag. Jeg blir full av følelser når jeg ser det om igjen på TV, sa målscoreren i går, ifølge Football Italia.

- Jeg så på Edin Dzeko, men han ville ikke ha ballen, og da tenkte jeg at jeg tar sjansen. Jeg hadde ikke så mye å tape. Om jeg hadde bommet, ville det bare blitt utspill fra mål, sa han videre.

Bestemorfeiring Florenzi har allerede fått ni kamper for det italienske landslaget, men for mange var han best kjent for én hendelse før gårsdagen:

Nemlig en målfeiring som involverte bestemoren hans og et obligatorisk gult kort.

Det var i 2-0-seieren over Cagliari i Serie A for ganske nøyaktig et år siden Florenzi tok helt av etter å ha scoret. Han hoppet over gjerdet bak det ene målet, løp opp tribunen og kastet seg rundt halsen på bestemoren sin - som var på Stadio Olimpico for aller første gang.

Da han kom ned på banen igjen etter den rørende feiringen, ble han belønnet med gult kort av dommeren for den uortodokse feiringen.

- Bestemor er fantastisk. Dette er første gang hun er her. Hun kom aldri og så meg spille da jeg var barn og det hadde vært enkelt. Denne gangen kom hun hele veien, og hun er 82 år, sa han til Sky Sport Italia etterpå.

- Elsker slike øyeblikk Florenzi fikk en bot av klubben for det gule kortet etter feiringen, men verken gutten sjøl eller trener Rudy Garcia tok det veldig tungt.

 - Han betaler gledelig boten. Det var et flott øyeblikk å se bestemoren hans så rørt. Jeg elsker å se slike øyeblikk, sa Garcia etterpå.

Om bestemoren var tilstede da Florenzi scoret det som kan bli årets mål i går, er uvisst, men hun fikk i hvert fall ingen ny klem underveis.

RØRENDE ØYEBLIKK: Romas Alessandro Florenzi var kanskje best kjent for dette øyeblikket før i går. Etter å ha scoret mot Cagliari 21. september i fjor, løp han opp på tribunen for å gi bestemoren (82) en klem. Foto: AFP  / ALBERTO PIZZOLI / NTB Scanpix
RØRENDE ØYEBLIKK: Romas Alessandro Florenzi var kanskje best kjent for dette øyeblikket før i går. Etter å ha scoret mot Cagliari 21. september i fjor, løp han opp på tribunen for å gi bestemoren (82) en klem. Foto: AFP / ALBERTO PIZZOLI / NTB Scanpix Vis mer