For svake: Mjøndalen har ikke vunnet en eneste kamp på to måneder

Bodø/Glimt ble for sterke.

• Mjøndalen - Bodø/Glimt 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Bodø/Glimt har to strake, sterke seire mot henholdsvis Vålerenga og Rosenborg, og kunne i kveld forlenge seiersrekka etter kampen mot Mjøndalen - som ikke har vunnet en eneste kamp siden de slo Rosenborg på hjemmebane 12. mai.

Mjøndalen slet med å få ballen inn bak Pave Londak i nordlandlagets mål, da to av bunnstrid-lagene møttes på Isachsen Stadion.

Men det startet godt for hjemmelaget, som gikk hardt ut og fikk sjansen på frispark etter tre minutter. Dessverre ble det litt for mye klabb og babb, og Bodø/Glimt var laget som fikk juble først da Fitim Azemi sendte bortelaget opp i ledelsen etter tolv minutter.

Morten Furebotn slo inn fra høyre og Azemi kom løpende og fikk stanget ballen inn helt nede i det lengste hjørnet, en god åpning av de gulkledde.

Bortelaget klart best Bare to minutter etter scoringen fikk bortelaget en ny mulighet til å score, da Ivar Andreas Forn mistet ballen. Dessverre for Bodø/Glimt klarte ikke en presset Sørloth å få ballen innenfor stengene.

Så var det et forholdsvis rolig kvarter, hvor ingen av lagene klarte å skape de største sjansene, før Fitim Azemi var nære å bli tomålsscorer for bortelaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han sendte avgårde et knallhardt skudd i retning mål, som ikke var nærmere enn at det smalt i tverrliggeren.

Mot slutten av førsteomgangen våknet Mjøndalen, men var ikke nærmere utlikning enn et korrekt annulert mål på overtid.

- Løsnet litt I pausen var Fitim Azemi fornøyd med det meste Bodø/Glimt fikk til.

- Vi får til det vi har blitt enige om på forhånd, men gir bort for mange dødballer, sa Azemi til Cmore.

Olsen Solberg fra Mjøndalen var ikke like fornøyd.

- Vi sliter litt, men det har løsnet litt på sluttten. Vi får noen dødballer vi er farlige på, fortalte han.

Presset Som i den første omgangen åpnet Mjøndalen hardt, og fikk sin første mulighet for utlikning rundt to minutter ut i omgangen.

Likevel slapp de Bodø/Glimt alt for mye inn i kampen, som etter 50 minutter spilt kunne øke ledelsen.

Jacobsen la inn fra omtrent død vinkel, og traff Brede Moe som raget aller høyest inne i Mjøndalens 16-meter. Der kunne han enkelt stange ballen inn nede i det lengste hjørnet.

Dermed var hjemmelaget i en situasjon de har vært flere ganger tidligere denne sesongen, liggende under med to mål.

Mjøndalen presset godt, og hadde ballen mest. Men bortelaget viste at de har blitt sterkere siden den svake sesongåpningen, og sto i mot det verste trøkket fra de brunkledde.

Snuoperasjonen Mjøndalen har vært gode på dødballer denne sesongen, men klarte ikke å utnytte gratismulighetene de fikk av bortelaget i kveld.

De var nære flere ganger i løpet av kampen, men det ble for det meste bare nesten. I tillegg stod Pave Londak svært godt i Bodø/Glimt-målet.

Ikke før det hadde gått 89 minutter fikk Mjøndalen virkelig fart på sakene.

JUBEL: Glimt-spiller Fitim Azumi (i midten) jubler etter sin scoring mot Mjøndalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
JUBEL: Glimt-spiller Fitim Azumi (i midten) jubler etter sin scoring mot Mjøndalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Hjemmelaget fikk et frispark i svært god posisjon fra rundt 18-20 meter fra mål, og da hadde Stian Semb Aasmundsen sett seg lei på sjansemisbruk.

Han klinte til, via muren - og så som de to andre målene i kampen; nede i det lengste hjørnet.

Til tross for et massivt press fra hjemmelaget på slutten, fikk de ikke mer enn det ene målet.

- VM i dødball Jan Halvor Halvorsen og Bodø/Glimt red av stormen, og kunne juble for tre poeng, sin tredje strake seier.

- Dette var strålende. Det var jo nesten VM i dødball, men vi stod godt i mot, selv om vi var uheldige på målet i mot, sa Halvorsen til Cmore etter kampen.

Han synes laget gjerne kunne scoret mer.

- Vi hadde to-tre kjempesjanser til å punktere kampen. Nå har vi Molde borte neste helg, så vi kan like gjerne bare fortsette her nå, sa den fornøyde Bodø/Glimt-treneren.

- Mangler litt Med to måneder siden forrige seier, var Vegard Hansen ikke helt fornøyd med null poeng etter en jevn kamp.

- Det er variabelt, synes jeg. Vi ser en god "go", og er forsåvidt i nærheten. Men vi slipper inn for enkle mål og utnytter ikke dødballene, sa Hansen til Cmore.

Han synes ikke de turte nok i førsteomgangen.

FOR TØFT: Kampen mot Bodø/Glimt ble for tøff for Morten Sundli (t.v) og resten av de brunkledde. Til høyre, Glimt-spiller Papa Alioune Ndiaye. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FOR TØFT: Kampen mot Bodø/Glimt ble for tøff for Morten Sundli (t.v) og resten av de brunkledde. Til høyre, Glimt-spiller Papa Alioune Ndiaye. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Vi mangler litt for å slå et lag som Glimt, er jevnt, men, sa en litt misfornøyd trener etter kampen.

FRUSTRERT: Mjøndalens Ulrich Arneberg var ikke helt blid da Fitim Azemi satte 0-1-målet i søndagens kamp mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FRUSTRERT: Mjøndalens Ulrich Arneberg var ikke helt blid da Fitim Azemi satte 0-1-målet i søndagens kamp mellom Mjøndalen og Bodø/Glimt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer