OVERVELDET: Sverige skulle spille sin siste kamp i VM-kvalifiseringa, kampen som skulle sikre playoff. Rett før hadde Janne Andersson blitt bestefar for første gang. Foto: REUTERS/Toussaint Kluiters
OVERVELDET: Sverige skulle spille sin siste kamp i VM-kvalifiseringa, kampen som skulle sikre playoff. Rett før hadde Janne Andersson blitt bestefar for første gang. Foto: REUTERS/Toussaint KluitersVis mer

Sverige til VM-playoff

Før Sverige skulle ut i skjebnekampen, satt treneren i garderoben og gråt

Grunnen: Han hadde blitt bestefar for første gang.

(Dagbladet): Det skulle godt gjøres for Nederland å ta seg forbi Sverige og til VM etter sistnevntes storseier mot Luxembourg. Nederland vant oppgjøret, men Sverige sikret likevel den viktige andreplassen som gir playoff om VM-spill.

Til tross for høye odds, var landslagssjef Janne Anderson nervøs før kampen. Men det var ikke derfor han satt i garderoben og gråt, skriver Expressen.

- Jeg fikk mitt første barnebarn i dag. Jeg satt og gråt i garderoben da vi kom hit. Det har vært overveldende, sier Andersson til avisa.

Berget playoff

Åpenbart. Andersson fortsetter:

- Jeg er veldig gammel. Har dere en datter som får sitt første barn, forstår dere. Man blir helt ødelagt, sier han.

Det var datteren Louise (25) som fikk ei jente.

Nederland måtte slå Sverige med sju mål for å knabbe playoff-plassen. Men det ble med 0-2.

Sverige fikk en skrekkstart da United-spiller Victor Nilsson Lindelöf lagde straffespark etter et kvarter, da Arjen Robben sendte Nederland i ledelsen.

Robben la også på til 2-0 rett før pause.

Robben ferdig

Det ble en vidunderlig avslutning for 33-åringen. Han meddelte nemlig etter kampen at han gir seg på landslaget.

- Jeg ville bare en siste gang vise hva jeg er kapabel til. Jeg har tenkt på det en stund, men så fortsatte jeg. Jeg ønsket å fullføre kvalifiseringa, sier Robben ifølge Sky Sports.

Robben har spilt 96 kamper med flagget på brystet, og har scoret 37 mål.

- Fjorten år. Det har vært vakkert, storslått, til og med. Jeg kommer alltid til å huske VM i 2010 og 2014. Det er mine beste minner. Det var da vi framsto som et skikkelig lag