FERDIG: Ronaldinho er løst fra sin kontrakt med brasilianske Fluminense. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
FERDIG: Ronaldinho er løst fra sin kontrakt med brasilianske Fluminense. Foto: REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

For ti år siden var han verdens beste fotballspiller. Nå er han klubbløs

Ronaldinho.

(Dagbladet): 97 landskamper, 33 mål. Han dominerte den internasjonale fotballen sammen med Barcelona. To ganger ble han kåret til verdens beste fotballspiller. Tidvis magiske ballhåndteringer.

Brasilianske Ronaldinho (35) var utvilsomt på topp i 2004 og 2005, de samme sesongene han ble tildelt prisen som verdens beste fotballspiller. I 2008 meldte han overgang til AC Milan, der han viste seg å være en viktig brikke. I 2011 gikk han til hjemlandet og Flamengo. Etter diverse klubbytter der, er foreløpig siste stoppested Fluminense.

STORHETSTIDEN: Herjet i Barcelona. Foto: REUTERS/Albert Gea
STORHETSTIDEN: Herjet i Barcelona. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Etter å ha signert for bare et par måneder siden, er Ronaldinho nå løst fra kontrakten sin. Det melder klubben på sin hjemmeside.

- Fluminense vil takke Ronaldinho og ønsker han lykke til i framtida, skriver klubben.

Partene skilles ikke som uvenner. Faktisk kommer de til å holde kontakten, og kommer til å jobbe sammen med diverse prosjekter, kommer det fram i pressemeldingen. Klubben er også fornøyde i forhold til solgte trøyer og sponsorene som har fulgt med superstjerna.

- Takk til alle i Fluminense. Det er med stor respekt og takknemlighet jeg forlater denne fantastiske klubben, skriver Ronaldinho på Twitter. Han har altså foreløpig ikke funnet seg en ny klubb.

35-åringen fikk bare ni kamper i Fluminense-drakta.

I mai vakte brasilianeren internasjonal oppsikt da han i en seriekamp vartet opp med skuespill ut av en annen verden.