<strong> ALDRI VUNNET:</strong>  Arsené Wenger har aldri slått José Mourinho. I kveld har han en gyllen mulighet. Foto: NTB Scanpiz.
ALDRI VUNNET: Arsené Wenger har aldri slått José Mourinho. I kveld har han en gyllen mulighet. Foto: NTB Scanpiz. Vis mer

For tiende gang skal Wenger prøve å ta rotta på Mourinho

Portugiseren har aldri tapt for franskmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fotballstudio fra 2100: Arsenal - Chelsea.

(Dagbladet): José Mourinhos Chelsea har ikke tapt for Arsene Wengers Arsenal. Når London-klubbene møtes i kveld, har franskmannen tidenes mulighet til å bryte forbannelsen.

Ni ganger har Chelsea og Arsenal møttes med José Mourinho og Arsene Wenger som managere for de to klubben. Fem ganger har portugiseren slått franskmannen, mens de siste fire har endt uavgjort.

Wenger har altså aldri slått Mourinho.

Men det kan det bli en endring på i kveld. Arsenal har fått en historisk god start på sesongen, og kan ta tilbake tabelltoppen i kveld med tre poeng hjemme på Emirates.

Kamphaner Og det er ikke bare to byrivaler som møtes. Det er også to managere som tidligere har vært i tottene på hverandre.

I 2005 gikk det så langt at Wenger truet med å gå til søksmål mot Mourinho for noen slengkommentarer på en pressekonferanse. Kamphanenen har i ettertid skværet opp, uten at britiske medier ser ut til å ha glemt ordkrigen de to i mellom midt på 2000-tallet.

- Det er ingen personlig kamp. Vi har hatt noen store oppgjøre i fortida, men det viktige for meg er at jeg er fullstendig fokusert på Arsenal og hvordan laget mitt skal gjøre det best mulig, sa Wenger da han i går ble konfrontert med gamle feider.

Også portugiseren var klar på å tone ned gammelt uvennskap.

- Det er ikke meg mot Wenger. Det er mitt Chelsea mot hans Arsenal. Og det at jeg aldri har tapt for ham, det har ingenting å si for kampen, sa Mourinho.

Tidenes sjanse Om ikke managerne selv ser på det som en kamp seg i mellom i kveld, er det i alle fall en duell mellom to svært forskjellige tilnærminger til det å spille fotball. TV2s fotballekspert i England, Lars Sivertsen, mener Mourinhos pragmatiske stil gjør at han har hatt overtaket på Arsenal-manageren tidligere.

- Wenger er fast bestemt på å gjøre ting på sin måte. Han vil spille ut alle lag han møter. Mourinho, derimot, gjør hva som helst - bare han til slutt står igjen som vinner. Men franskmannen har endret seg litt i det siste, han har blitt noe mer opptatt av defensiv struktur. Det er kanskje noe av grunnen til at de har gjort det så bra i år, sier Sivertsen til Dagbladet.

TV2-eksperten mener statistikken som viser at Wenger aldri har vunnet mot Mourinho er litt urettferdig, i og med at sistnevnte var Chelsea-sjef i en periode hvor Arsenal sleit.

- Det var jo Drogba mot Senderos, mer ubalansert får du det nesten ikke. I dag er det derimot en Ramsey i form mot en gammel Lampard. Da er det jevnere. Wenger har nok aldri hatt en bedre mulighet enn denne til å slå Mourinho.

Wenger - vs Mourinho

Wenger vs Mourinho
29. okt. '13: Arsenal 0-2 Chelsea (Ligacupen, fjerde runde)
6. mai '07: Arsenal 1-1 Chelsea (Premier League)
25. feb. '07: Chelsea 2-1 Arsenal 1 (Ligacupen, finale)
10. des. '06: Chelsea 1-1 Arsenal (Premier League)
18. des '05: Arsenal 0-2 Chelsea (Premier League)
21. aug '05: Chelsea 1-0 Arsenal (Premier League)
7. aug. '05: Chelsea 2-1 Arsenal (Community Shield)
20. apr. '05: Chelsea 0-0 Arsenal (Premier League)
12. des '04: Arsenal 2-2 Chelsea (Premier League)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer