- For tøff reaksjon mot Molde

KRISTIANSAND (Dagbladet): Alle i Start mener at det er en for tøff reaksjon mot Molde fra NFF at Start spiller semifinale søndag. Det vil de gjøre noe med.

Samtidig mener både spillere og administrasjon at når tilbudet om omkamp ble avslått og Start skal spille - skal ikke Viking få noe gratis.

- Forholdet mellom feil og reaksjon er galt i denne saken. Derfor ser vi positivt på utspillet fra Start-ledelsen, som vil ta opp regelverket med Norges Fotballforbund (NFF), sier spillernes tillitsmann Helge Bjønsaas.

Overrasket

- Det er ikke proporsjonalitet mellom forseelse og straff slik regelverket er nå. Vi ser det som naturlig at Start tar et initiativ til en gjennomgang, slik situasjonen er blitt, sier daglig leder i Start Toppfotball ASA, Per Emil Wikøren.

- Vi ble svært overrasket da NFF gikk ut og sa at det var Start som måtte trekke protesten for å unngå dette utfallet. Det blir uryddig, sier tollkontrollsjef med permisjon, Per Emil Wikøren.

Bølgene gikk høyt internt i Start etter protesten mot at Molde brukte Martin Andresen uten at han sto på dommerkortet i kvartfinalen. En rekke spillere, samt trener Jan Halvor Halvorsen, så det som galt at Start ble tilkjent cupseieren på en liten formalfeil.

Spillermøte

- Det var stor uenighet i spillergruppa. Forrige tirsdag fikk styret beskjed om vår mening. Jan Halvor var til stede, og hans syn kom jo ut, gliser Bjønsaas.

Holdningen var at Start ikke skulle ta imot semifinaleplassen, men tilby omkamp.

- Start rakte fram ei hand til Molde og Fotballforbundet. Omkamp ville gjort alle bedre til lags. Når begge avslo tilbudet, var det i grunnen greit. Etterpå har det bare vært én mening i spillergruppa, og det er at da skal vi spille med 120 prosent innsats, sier Helge Bjønsaas.

- Løpet er kjørt, saken er avgjort og vi spiller semifinale mot Viking på søndag med 120 prosent innsats. Men først skal vi ta Brann borte, sier spillertillitsmann Helge Bjønsaas i Start.

- Ikke presset

- Ingen er hyperglade heller. Start er vår arbeidsgiver, men vi føler ikke at det er lagt press på oss. Start har ikke gjort noe galt. I hvert fall 13 av 14 toppserieklubber hadde protestert som Start, å hevde noe annet er bare vas, mener Bjønsaas.

Dessuten er det bare tull å høre argumenter som at Martin Andresen ikke hadde innvirkning på spillet. Selvfølgelig hadde han det.

- Men det har vært slitsomt å være Start-spiller i denne perioden. Seinest mot Haugesund ble det slengt en del etter oss, sier Bjønsaas.

Nå håper spillerne at de slipper å stå til ansvar for et firkantet regelverk i NFF. De skal bare gjøre jobben sin på gressmatta på søndag.

Økonomi vil ingen høre snakk om som argument. Semifinaleplassen gir kanskje 40000 ekstra i kassa, som ikke er budsjettert med cupinntekter.