For tøft for de norske proffene. Fredrik (22) ble beste nordmann

Spanjolene kunne juble på Geilo.

GA ALT: Edvald Boasson Hagen kjempet det han klarte for å holde seg inne i sammenlagtkampen, men han måtte innse at det ble for tøft i stigningen opp til mål ved Havsdalsgrenda. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no
GA ALT: Edvald Boasson Hagen kjempet det han klarte for å holde seg inne i sammenlagtkampen, men han måtte innse at det ble for tøft i stigningen opp til mål ved Havsdalsgrenda. Foto: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GEILO/OSLO (procycling.no): Lørdagens etappe i Tour of Norway var avgjørende for Edvald Boasson Hagens jakt på den gule trøya.

Han startet etappen 38 sekunder bak Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo) og var nødt til å ta tid på ham for at håpet om sammenlagtseier skulle leve.

Den tøffe avslutningen inkluderte klatringen over Kikut før de stupte ned til Geilo sentrum og tok fatt på den avgjørende bakken (2,3 kilometer à 7,9 prosent) til mål ved Havsdalsgrenda.

- I overkant hard Men nordmannen måtte innrømme at han ikke hadde kapasitet til å utfordre dansken.

- Denne avslutningen var i overkant hard for min del. Det var på kanten av hva jeg kan klare, laget gjorde en god jobb for meg, men for min del ble det litt for tøft, sier Hagen til TV 2 etter målgang.

Opp den siste bakken var Amets Txurruka (Caja Rural) sterkest og triumferte. Hansen ble nummer fire, mens Edvald Boasson Hagen måtte ta til takke med tolvteplassen, 21 sekunder bak Txurruka, 16 sekunder bak dansken.

Beste nordmann ble kontinentalrytteren Fredrik Strand Galta (Coop-Øster Hus) på femteplass. Bak ham kom Lars Petter Nordhaug på sjetteplass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.