TOK TETEN: Sondre Nordstad Moen gjorde et ærlig forsøk på å komme seg til finalen på 5000 meter i dag, men ble nummer fjorten i heatet sitt og må reise hjem. Foto: AFP / Jewel Samad/ NTB Scanpix
TOK TETEN: Sondre Nordstad Moen gjorde et ærlig forsøk på å komme seg til finalen på 5000 meter i dag, men ble nummer fjorten i heatet sitt og må reise hjem. Foto: AFP / Jewel Samad/ NTB ScanpixVis mer

VM i friidrett 2017

For tøft for Moen, røk ut på 5000-meteren

Sondre Nordstad Moen lå i tet de første rundene, men klarte ikke å henge med mot slutten av kvalifiseringen på 5000-meteren. VM er dermed over for hans del.

Moen gikk for en offensiv start i London-regnet. Etter 800 meter lå han i helt i front, og 26-åringen hang lenge godt med de beste. Han var førstemann da løperne hadde gjort unna 2000 meter på Olympiastadion.

Det ble med forsøket. Moen fikk det tøft mot slutten og måtte slippe. I mål var han et godt stykke bak sin personlige rekord.

– Jeg føler jeg var uheldig med dagen. De fem-seks første rundene kjentes ålreite ut, sa Moen til NRK.

Det var de fem beste fra hvert av de to heatene som tok seg videre til finalen. I tillegg avanserte også fem løpere på tid.

Moen satte personlig rekord på 5000 meter med 13.20,16 da han løp i belgiske Heusden-Zolder 23. juli. Det var egentlig en liten tilfeldighet at han løp distansen i VM.

– I de siste to årene har jeg trent for maraton, og egentlig var planen å løpe 10.000 meter her, men i det ene forsøket hadde jeg ikke forholdene helt med meg, og da ble det å prøve 5000 meter i stedet, sa Moen til NTB tirsdag.

(NTB)