For tre år siden lå Camilla i koma og kjempet for livet. Nå stiller hun til start i verdens tøffeste triatlon

Nekter å gi opp drømmen om å vinne.

KLAR FOR IRONMAN: Camilla Pedersen har trosset det meste for å stille til start i Ironman-VM på Hawaii.Foto: EPA/Bruce Omori/ NTB Scanpix
KLAR FOR IRONMAN: Camilla Pedersen har trosset det meste for å stille til start i Ironman-VM på Hawaii.
Foto: EPA/Bruce Omori/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Danske Camilla Pedersen er ikke som alle andre idrettsutøvere. Hun var en av Danmarks og verdens aller beste triatleter, men under en treningsleir gikk det veldig galt for den da 30 år gamle toppidrettsutøveren.

For tre år siden ramlet hun under en sykkeløkt på treningsleiren som var et ledd i oppkjøringen til VM i Ironman på Hawaii.

Sykkelkrasjet var dramatisk. Hun ble lagt i kunstig koma i 19 dager, før hun til slutt kunne gjennomgå hjernekirurgien som var nødvendig for å redde livet hennes, skriver den danske avisa BT.

Camilla svevde mellom liv og død i lang, lang tid, og legene mente hun ville være lenket til rullestol resten av livet. I tillegg mente de at hjerneskadene etter inngrepet ville ta fra henne språket og hukommelsen.

Vil på pallen

Nå, tre år senere, stiller hun til start i VM i Ironman for andre gang.

- Jeg vil vinne på Hawaii. Eller i hvert fall komme på pallen. Jeg vet at det sannsynligvis ikke blir i år, men jeg gir ikke opp, sier Pedersen til BT.

I fjor stilte hun også til start i Ironman-VM og kjempet seg inn til en fantastisk åttendeplass. I år er hun enda bedre forberedt, uten at hun tror det er nok til å vinne.

Historien til Camilla er uansett en vinnerhistorie. Fra sykesenga til den ekstreme påkjenningen det er å bare gjennomføre Ironman er det et sprang svært få av oss er i stand til å fatte.

Har skader i hjernen

Men selv om det tilsynelatende går på skinner for den en gang livstruende skadde Camilla, er hun merket av det hun har gått gjennom.

- Jeg har noen skader i hjernen. Jeg blir raskere sliten, og jeg er nødt til å lese alt for å få det med meg. Det holder ikke å bli fortalt ting, det er noe med talesenteret i hjernen, så jeg er nødt til å konsentrere meg veldig når jeg snakker med folk. Når jeg er i forsamlinger med mange mennesker kommer trykket tilbake i hodet mitt. Da vet jeg at jeg må stenge helt ned, legge meg i et mørkt rom og slappe av, så blir jeg bra igjen, sier Pedersen til BT.

Lørdag kveld, norsk tid, legger hun ut på det som karakteriseres som den tøffeste Ironman-konkurransen i verden.

Camilla skal svømme 3,8 kilomter i åpen sjø, sykle 180 kilometer og løpe 42 kilometer før hun er i mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer