UTILNÆRMELIG: Gareth Bale er i ferd med å skyte Tottenham til Champions League - og seg selv til en rekke årets spiller-priser. Her takkes han av Spurs-manager Andre Villas-Boas - en av mange som står i kø for å hylle 23-åringen - etter gårsdagens seier. Foto: Reuters / NTB Scanpix
UTILNÆRMELIG: Gareth Bale er i ferd med å skyte Tottenham til Champions League - og seg selv til en rekke årets spiller-priser. Her takkes han av Spurs-manager Andre Villas-Boas - en av mange som står i kø for å hylle 23-åringen - etter gårsdagens seier. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

For tre år siden var Bale på vei bort fra Tottenham som vrakgods

Nå har «Spurs flop Gareth» fotballverdenen for sine føtter.

West Ham - Tottenham 2-3

(Dagbladet:)
Kontrasten er enorm til 2009.

Da var Gareth Bale ribbet for selvtillit, en vandrende fotballvits.

Tottenham-karrieren hans hadde vart i over to år før han endelig fikk være på banen i en kamp laget vant. Det skjedde i september 2009, da Tottenham slo Burnley 5-0.

Bale kom inn som innbytter på stillingen 4-0, men nå kunne i hvert fall ingen lenger si at han aldri hadde opplevd en Spurs-seier.

Mot slutten av samme år - i denne artikkelen i Daily Mail - ble han omtalt som «Spurs flop Gareth». Da så Birmingham for seg å hjelpe waliseren ut av uføret på White Hart Lane.

Men han fant etter hvert løsningen på problemene selv.

Verdensstjerne
Tre år seinere sammenliknes Gareth Bale (23) med både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

På sine sju siste kamper for klubb- og landslag har Bale scoret ni mål. Ni av 13, for å være presis, for Spurs og Wales har notert seg for totalt 13 nettkjenninger på de sju aktuelle kampene.

I går scoret Bale to av de tre målene Tottenham trengte for å slå West Ham og klatre opp på tredjeplassen i Premier League.

Drømmemål - igjen
Begge kom som følge av venstrebeinsskudd fra utenfor 16-metersboksen. Det siste i kampens siste ordinære minutt var en vanvittig perle.

Med andre ord: helt typisk Gareth Bale.

Han la ballen til rette, skaffet seg en vinkel og klinket til. Ballen duppet perfekt over West Ham-keeper Jussi Jääskelainen, og la seg til rette i nettet helt oppe i vinkelen.

- Vi kan takke en mann for kveldens resultat, og det er Gareth Bale, sa West Hams manager Sam Allardyce etterpå, ifølge BBC.

- Han er forskjellen, og drømmemålene hans bare fortsetter å komme. Jeg tror jeg synes 3-2-målet her er det beste, og det er ikke så mye du kan gjøre ved det når det kommer på et sånt tidspunkt i kampen, sier Allardyce.

Champions League-drømmen
Tottenham-manager Andre Villas-Boas peker på en dobbel effekt ved at Bale nå er en av verdens ypperste fotballspillere: Han inspirerer også sine lagkamerater til å yte det lille ekstra.

Bale selv holder beina på jorda:

- Det handler ikke om meg, det handler om laget, og vi spilte virkelig bra. Selvsagt ønsket vi de tre poengene for å holde Champions League-håpet i live, sier Bale til BBC.

Tottenham er nå nummer tre i Premier League. Holder de den plasseringen, vil de for første gang kvalifisere seg direkte til gruppespillet i Champions League. Faller de ett hakk ned, er Spurs fortsatt inne i Champions League-folden, men må da ut i kvalifisering.

VOKST TIL VERDENSSTJERNE: Gareth Bale har scoret ni mål på sine sju siste kamper for Wales og Tottenham. Kontrasten er enorm til da han nærmest var avskrevet i 2009. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
VOKST TIL VERDENSSTJERNE: Gareth Bale har scoret ni mål på sine sju siste kamper for Wales og Tottenham. Kontrasten er enorm til da han nærmest var avskrevet i 2009. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix Vis mer