Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For trege for Europa

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DET VAR VELDIG

synlig - og veldig forventet: Rosenborg ble akkurat de tidelene for trege og for omstendelige til å gå videre i Champions League. Trist - fordi årets Rosenborg-lag har et større potensial enn på mange sesonger. Det har de demonstrert i Tippeligaen, der de i praksis er seriemestere allerede.

PARADOKSET

er at den suverene posisjonen nasjonalt gjør laget ekstra sårbart mot gode internasjonale motstandere på denne tida av året. Plutselig møter RBK et lag som er bedre enn Tippeliga-klubbene i alle spillets faser:

Raskere, sterkere - og langt dyktigere individuelt.

Overgangen blir - om ikke voldsom, så akkurat litt for stor til å takles på en måte som gir suksess.

LØSNINGEN

på Rosenborgs utfordring er like enkel å påpeke som den er vanskelig å få gjennomført:

Mer internasjonal matching. Flere viktige kamper mot lag av Deportivo La Corunas format.

De ni siste åra har vi sett hvordan Rosenborg har tilpasset seg det høye nivået i Champions League ut over høsten - og gitt oss fotballopplevelser vi knapt trodde var mulig.

DET VILLE DE

sannsynligvis klart denne sesongen også - med en litt mer takknemlig motstander i kvalifiseringen. Men overgangen fra Viking på Lerkendal til Deportivo i La Coruna ble akkurat slik vi fryktet: Litt for stor.

Trøsten er at det kan bli noen flotte UEFA-cupkamper på Lerkendal - og forhåpentligvis også i utlandet - de neste månedene.

ROSENBORG

hadde en del gode tilløp mot Deportivo i går. Det var lett å se at gutta ønsket å dyrke egenarten også på bortebane. En målsetting som i klubbens Champions League-barndom var ensbetydende med tap med stygge sifre. I et slikt perspektiv kan man se en forbedring. 0-1 er ingen resultatmessig katastrofe, og Rosenborg var veldig nære noen åpne målsjanser - selv om de vel bare endte opp med én...

DE SKAFFET

seg både overgangsmuligheter, overtallssituasjoner på kantene og gode innleggsposisjoner. Slikt som kommer av helhjertet jobbing og innarbeidede bevegelsesmønstre. Men RBK sviktet i situasjonene som krevde individuelle ferdigheter i et høyere tempo og mot et bedre lag enn de er vant til.