Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- For tungt å ta Lajunen

Finske Samppa Lajunen tok en knepen seier i kombinerthopprennet. Bjarte Engen Vik havnet på 4. plass og går ut 30 sekunder etter finnen. - Det kan bli for tungt, tror Engen Vik.

Lajunen satte bakkerekord med 98 meter i 1. omgang og fulgte opp med 87 meter i det andre hoppet. Det ga 236 poeng. På delt 2. plass fulgte russerne Aleksej Fadeev og Dimitrij Sinitzyn, med 233,5 poeng. Det betyr at de går ut 15 sekunder bak finnen.

Engen Vik strakk seg til 95 meter i 1. omgang, noe som holdt til 2. plass. Andrehoppet på 86 meter sendte ham to plasser ned med 231 poeng.

- Sistehoppet var teknisk bra, men forholdene var tunge. Et halv minutt er vel mye å ta igjen på en så god langrennsløper som Lajunen, men jeg tror det er mulig. Med regn og tungt føre kan det bli store utslag, sa Engen Vik.

Kenneth Braaten innledet med 89 meter, men måtte nøye seg med 80 meter i 2. omgang. Dermed falt han ned på 20. plass med 205 poeng. Kenneth Braathen (24) hoppet langt dårligere i andre omgang, og var ikke spesielt fornøyd med hoppinga si i andre omgang.

- Det var tyngre i andre omgang - men forholdene var like for alle. Hoppet mitt var i korteste laget, og akkurat nå er jeg misfornøyd, sier 24-åringen.

Han tror grunnen til at hoppinga gikk som den gikk, var at det skortet litt på det tekniske.

Enda verre gikk det med Fred Børre Lundberg og Knut Tore Apeland. Lundberg fikk 194,5 poeng etter svev på 85 og 78 meter, noe som ga 38. plass i hopprennet. Apeland endte fire plasser lenger ned på listen, med 191,5 poeng etter hopp på 85,5 og 78 meter.

(Dagbladet: på nettet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media