Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

For tynn til å få ny drakt

Swix klarte ikke å levere en liten nok langrennsdrakt til Kristin Størmer Steira før VM. Hun vant VM-bronse i den gamle.

For et par uker siden presentere skilandslagets utstyrsleverandør den nye landslagstrikoten.

Flere års forskning ligger bak drakta, som skulle minske luftmotstanden og sørge for at en 15-km gikk opptil 12 sekunder fortere, under optimale forhold.

Kristin Størmer Steiras «problem» er at hun har så tynne lår. Swix klarte ikke å levere liten nok drakt. Derfor hadde hun ikke noe valg, hun måtte gå i den gode, gamle.

-  Jeg kan jo ikke akkurat gå naken heller, sier Kristin Størmer Steira.

Og ler. Det gjorde hun i hele går. Det var en av hennes aller største dager. Rent sportslig den aller største.

-  Det har vært mye oppstyr, men det er nesten bare deilig. Jeg koser meg, sier Kristin til Dagbladet etter seiersseremonien.

Blir aldri som Marit

Spinkle Størmer Steira er Marit Bjørgens rake motsetning rent kroppslig. Hun minner om en spurv sammenliknet med muskelstinne og tettbygde Bjørgen.

 GULL-LÅR:  Bronsejenta Kristin Størmer Steira er ikke kraftige pluggen, men har mer saft i lårene enn de fleste. Det beviste hun i går. Foto: Ole C. H. Thomassen
GULL-LÅR: Bronsejenta Kristin Størmer Steira er ikke kraftige pluggen, men har mer saft i lårene enn de fleste. Det beviste hun i går. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

I går utliknet hun forskjellen med hjelp av en sterk motor.

Bjørgen får alltid kommentarer om fysikken sin. Størmer Steira hører ikke så mye om den slags.

-  He-he, nei. Og muskler som Marit kommer jeg aldri til å få, uansett hvor mye styrke jeg trener.-  Men jeg har en brukbar motor og et bra oksygenopptak. Og en kommer et stykke på det også, sier Steira

Vin og venner


-  Det er godt at det er flere kroppsformer som kan prestere, kompletterer landslagssjef Svein Tore Samdal til Dagbladet.

-  Mennesker er forskjellig bygd. Det ser du på Marit og meg. Jeg løfter sikkert under halvparten av det hun klarer i benkepress. Men det er godt at det ikke er et fasitsvar på hvordan man må se ut for å kunne gå fort på ski, sier Kristin.

VM-bronsen på jaktstarten i går gjør Kristin Størmer Steira til norsk jentelangrenns nye stjerneskudd. Men hun er hun nødt til å koble ut noen ganger, helst med en bytur med gode venner og noen glass med vin.

-  Hun er den i laget som har størst behov for å få være et vanlig menneske innimellom. Koble ut alt av langrenn og være seg selv, sier trener Svein Arne Samdal til Dagbladet.

Kristin utdyper:

-  Det er utrolig viktig for meg å ha et liv ved siden av idretten. Jeg må ha tid og anledning til å være sammen med alle de gode vennene mine, komme meg ut på kafé, skravle om løst og fast og gjerne ta meg noen glass god vin.

Må bremses

Venneflokken, kaféturene og studiene på BI er typiske urbane verdier. For Kristin er de nødvendige. De gir livsinnhold, glede og overskudd. Et overskudd hun bruker på beinhard trening.

-  Kristin er ei veldig blid og positiv jente. Dessuten er hun klok og ekstremt treningsvillig, skryter trener Svein Tore Samdal.

-  Så treningsvillig at hun må bremses noen ganger. For meg er hun en mønsterelev og det er utrolig gledelig at hun fikk til det hun gjorde i dag. Kristin gjorde alt riktig, og fikk sin belønning, sier Samdal.