Før var han Tromsøs maskot. I dag ble unggutten den store helten

Forverret AaFK-krisen.

Aalesund - Tromsø 0-2
ÅLESUND (Dagbladet): Både AaFK og Tromsø stod med kun ett fattig poeng før dagens møte i Ålesund.

Det impliserte to lag på desperat poengjakt på Color Line Stadion, og det var vertene som virket både mest desperate og mest giftige innledningsvis.

Likevel var det gjestene fra Tromsø som viste seg å være mest effektive.

Den store helten ble Mikael Norø Ingebrigtsen. 18-åringen, som var maskot for Tromsø og Steinar Nilsen for ti år siden, banket inn kampens første og viktigste scoring i sin første Tippeliga-kamp fra start.

Like før slutt punkterte targetspissen Zdenek Ondrasek kampen med sitt 2-0-mål og forverret AaFK-krisen.

- Når marginene er imot oss, ser vi ut som et bunnlag. Vi må se på hva som har gått galt. Vi klarer ikke å spille oss igjennom motstanderen, sier AaFK-trener Harald Aabekk til C More.

18-åring med drømmetreff Den første store sjansen kom etter sju minutter da tidligere Tromsø-spiller Jo Nymo Matland slo inn fra venstre. Leke James snek seg fri på bakerste stolpe og headet mot mål, men forsøket var bare nesten godt nok.

Ti minutter senere kom imidlertid en gigantisk mulighet i motsatt ende av banen. Gjermund Aasens innoverskrudde frispark gikk forbi alt og alle og havnet til slutt i stolpen. Det samme gjorde Zdenek Ondrasek idet han jaktet returen.

Etter 29 minutter kunne Tromsø juble for scoring. Mikael Ingebrigtsen fikk sin Tippeliga-debut fra start i denne kampen og svarte med å sende gjestene i ledelsen med en klinisk volleyscoring.

- Det har vært en drømmeuke for min del med mål både her og i cupen. Det er veldig moro å score i min første kamp fra start på dette nivået, sier 18 år gamle Ingebrigtsen til C More.

To annullerte AaFK-mål Etter pause trykket Harald Aabrekks menn på for en utligning, men til tross for stort ballinnhav, slet AaFK med å skape målsjanser.

I stedet holdt Magnus Andersen på å doble Tromsøs ledelse etter et vakkert raid etter en times spilt, men Sten Gryteust hang med på notene.

Michael Barrantes jublet hemningsløst da han trodde han hadde utlignet, men scoringen ble annullert for offside. Like etter var det Peter Orry Larsen som jublet for scoring, men nok en gang valgte dommer Martin Lundby å underkjenne scoringen. Det var en høyst diskutabel avgjørelse.

Innbytter Mustafa Abdellaoue holdt dernest på å notere seg for en skikkelig frekkis-scoring, da han snek seg bak ryggen til TIL-keeper Benny Lekström, men marginene var ikke med tangotrøyene denne gang heller.

Ondrasek doblet Like etter kunne Andersen i stedet ha økt til 2-0, men Grytebust vartet opp med en feberredning.

AaFKs sluttspurt var ikke mye å skryte av. I stedet punkterte Ondrasek kampen med sin sene 2-0-scoring

Dermed tok Tromsø årets første seier, mens AaFK har fått en marerittstart på sesongen - akkurat som i fjor.

HELT: Mikael Norø Ingebrigtsen (18) sendte Tromsø i ledelsen i sin første Tippeliga-kamp fra start.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HELT: Mikael Norø Ingebrigtsen (18) sendte Tromsø i ledelsen i sin første Tippeliga-kamp fra start. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer