For veik, for veik?

Som uavhengig ekspertkommentator våger jeg i dag å publisere følgende: VM i fotball er neiggu ingen ungdomsskole.

At en VM-turnering krever brystlodne karer som har spilt fotball ei vinternatt før, fikk vi dokumentert i går da Kroatia Old Boys sendte Nippon Juniors hjem til den oppadgående sols/nedadgående yens land. Dermed reiser jeg spørsmålet med full tyngde og livvidde: Er det norske laget for ungt? Er Flonaldo og Rekdalnaldo og Eggenaldo og Solskjærnaldo og Leonardsenaldo og alle de andre nordmennnaldoene rett og slett for unge og uskyldsrene for den beinharde turneringsvirkeligheten? (Myklandnaldo og Bergnaldo er med overlegg ikke nevnt, de to er snarere utskuddnaldoene som bekrefter regelen).

  • Jeg kan ikke se at noen av mine ekspertkolleger, de være seg betalt av NRK eller ei, har tatt opp denne overmåte delikate problemstillingen. I det hele tatt har ikke mine ekspertkolleger, og spesielt dem som er betalt av NRK, tatt opp særlig mange problemstillinger omkring det norske laget i det hele tatt. Men så er det da heller ikke lett å skjønne hvor NRK slutter og Norges Fotballforbund begynner, eller omvendt, i disse tider. Fortsetter utviklingen, kan vi vente oss Per Ravn Omdal som sidekommentator ved kommunevalget neste år, Drillo som sidekommentator under trontaledebatten og Hallvard Thoresen som sidekommentator i «Du skal høre mye». Nils Johan Semb blir sannsynligvis fast sidekommentator etter at NRK v/A. Scheie har kjøpt TV-rettighetene til engelsk 4. divisjon fra høsten 1998 til våren 2007 av en gateselger på Londons Petticoat Lane. Jo, vi har meget å se og høre fram til.
  • Det er nå bare timer igjen til Norge kan være ute av hele VM-festen, eventuelt til laget ad mirakuløs vei framstår som vitalt, fyrrig og med potensiale. Er forresten Viagra reseptbelagt i Frankrike, og står det på dopinglista?