Foran superstjerner på eksklusiv liste: - Det er surrealistisk

Mohamed Elyounoussi (21).

 MED GUTTA:   Mohamed Elyounoussi i godt humør på dagens trening. Her med Martin Ødegaard, Ole Selnæs og Haitam Aleesami. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
MED GUTTA: Mohamed Elyounoussi i godt humør på dagens trening. Her med Martin Ødegaard, Ole Selnæs og Haitam Aleesami. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Moi fikk sin landslagsdebut i samlingen i Abu Dhabi i fjor, men har fortsatt til gode å få en offisiell landskamp for Norge.

Det kan fort forandres i dobbeltkampen mot Ungarn denne uka. Der kan 21-åringen, som har hatt en kanonhøst med Molde, få en viktig rolle - enten det er som joker eller fra start:

- Man ønsker å starte alle kamper, så får man bare ta det som det kommer. Jeg vil bidra når jeg først er her, sier Moi til Dagbladet.

- Har Høgmo sagt noe om hvilken rolle han ser for seg deg i?

- Det er i hovedsak venstrekanten jeg kjemper om. Jeg vet jeg kan spille på begge kantene og spiss, men det er først og fremst venstrekanten, forklarer Molde-spilleren.

Det vil si enten han eller Jo Inge Berget.

I sitt livs form 21-åringen endte med 12 mål på 28 kamper i Tippeligaen, har også vist seg fram på arenaer i Europa denne høsten.  Tre mål og en målgivende på tre kamper er det blitt for unggutten som også måtte stå over en kamp.

- Ja, jeg er nok i mitt livs form. Jeg føler meg veldig bra og scorer mye mål. Det er godt å ta med seg den selvtillitten inn hit og vise seg fram på trening.
Hans livs form har ført «Moi» helt fram  til en femteplass på Whoscoreds spillerrangering i Europa League.  Foran superstjerner som Phillippe Coutinho, Robin van Persie, Mats Hummels, Klaas-Jan Huntelaar, Erik Lamela og Nani, for å trekke fram noen.  (Du er tross alt foran nesten alle når du er nummer fem på lista)

- At jeg er så høyt på lista viser at jeg har tatt enorm steg og at jeg har utviklet meg så mye som jeg håpet jeg skulle gjøre da jeg kom til Molde. De har hjulpet meg veldig mye, sier han, smiler ydmykt og fortsetter:

- Når du drar fram sånne navn så er det selvfølgelig surrealistisk å tenke på det, samtidig veldig gøy. Jeg har jobbet hardt for det, og får belønningen. Det er godt man får det for det harde strevet, sier Molde-vingen.

- Fornøyd i Molde Elyounoussi fortalte tidligere i høst at han hadde tilbud fra utlandet. Det hadde han for så vidt både som klubbspiller og landslagsspiller. Moi kan nemlig dra på seg den marokkanske drakta hvis han ikke står med en offisiell kamp for det norske landslaget.

Men 21-åringen forteller at han alltid har følt seg norsk og og har lyst til å spille på det norske landslaget.

Og selv om framtida i Molde ikke er helt spikret, ting er sjeldent det i fotball, forteller Moi at han koser seg for klubben.

- Mitt hovedfokus er «hver dag og hver trening». Så har jeg heldigvis folk som tar seg av det rundt. Det er kjekt å ha Ole Gunnar (Solskjær) i klubben. Han har mye  erfaring og vet hvordan man skal utnytte spillere. Akkurat nå har jeg det veldig fint og er glad for å være Molde-spiller.