Isak Helstad Amundsen

Forandringen forbløffer

Bodø/Glimt-ungguttens plutselige utvikling vekker oppsikt.

OVERRASKER: Bodø/Glimts Isak Helstad Amundsen på pressekonferansen etter seieren mot Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB
OVERRASKER: Bodø/Glimts Isak Helstad Amundsen på pressekonferansen etter seieren mot Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert

BODØ (Dagbladet): De siste åra har 22 år gamle Isak Helstad Amundsen hatt en anonym tilværelse, samtidig som Bodø/Glimt har vunnet to seriegull og gjort suksess i Europa.

Midtstopperen fikk beskjedne ti kamper i 2020, i fjor ble han lånt ut til Tromsø.

Denne sesongen slet han benken, før skader i Glimt-forsvaret plutselig ga ham en mulighet i starten av juli.

Siden har han imponert, og i 1-0-seieren mot Dinamo Zagreb tidvis herjet han på stopperplass mot langt mer meritterte spillere.

Han brøt foran den sveitsiske landslagsspissen Josep Drmic, dominerte i duellspillet, og tok flere ganger med seg ballen framover med hell.

TOK TAK: Isak Helstad Amundsen med ballen mot Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB
TOK TAK: Isak Helstad Amundsen med ballen mot Dinamo Zagreb. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Vekker oppsikt

Etter kampen ble han trukket fram av Dinamo Zagrebs trener Ante Cacic. Treneren mente Helstad Amundsen og Hugo Vetlesen var de to spillerne som skapte mest problemer for laget hans.

Da Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen noen minutter senere ble konfrontert med kollegaens uttalelse, måtte selv han innrømme at han har blitt tatt på senga av 22-åringens utvikling.

VIKTIG: Dette blir viktig for Bodø/Glimt i returoppgjøret mot Dinamo Zagreb, ifølge Mini Jakobsen. Video: Dagbladet TV. Programleder: Jostein Sletten. Vis mer

- Det at han har slått til og prestert på et så høyt nivå er litt overraskende nesten. Han har tatt fantastiske steg. Han har ikke hatt den enkleste reisen, men bestemt seg for hvor han vil. Det er sånn vi liker i Bodø/Glimt.

Også Tromsø-legenden Ole Martin Års la merke til Helstad Amundsens bidrag, mens Jesper Mathisen, som var ekspertkommentator for TV 2 på Aspmyra, fulgte opp:

- Er stort

Selv var 22-åringen ordknapp etter prestasjonen.

- Jeg prøver å gå ut der å være meg selv, det er ikke noe nytt man driver med, sa han selv på pressekonferansen etter triumfen.

Da han selv var beskjeden kom det rosende ord fra Amahl Pellegrino, som selv stanget inn vinnermålet på Aspyra forrige tirsdag.

- Han var fjerde eller femtevalg en stund. Å se han ta opp den hansken etter alle skadene vi fikk på stopperplass er stort. Det viser kulturen som er i gruppa. Det viser at hvis du gir av deg selv får du betalt til slutt, roser angriperen.

KOKER OVER: Det gikk en kule varmt under helgas oppgjør mellom Bodø/Glimt og Viking. Video: Fotball Media. Vis mer

Knutsen påpekte at Helstad Amundsen kom til Glimt som en midtbanespiller, og at det er en naturlig forklaring for at det har tatt noen år før Brønnøysund-gutten har tatt steget inn i startoppstillingen.

- Vi så at han ikke er best på midtbanen, men i forsvar. Men det er en rolle som krever erfaring, samtidig som vi har hatt gode stoppere som Marius Lode, Brede Moe og Marius Høibråten, så han har konkurrert med gode folk. Vi skal heller ikke skryte ham for mye opp i skyene, det er mye han fortsatt skal videreutvikle og lære, avslutter Glimt-treneren.

Lørdag møter Bodø/Glimt HamKam i Eliteserien. Gultrøyene er på andreplass i Eliteserien, fem poeng bak Molde.

Onsdag neste uke spilles returkampen mot Dinamo Zagreb på Maksimir Stadion i den kroatiske hovedstaden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer