Forbanna Bjørn Helge var redd for overtenning

- Var ganske irritert da jeg gikk utpå der, sier Riise.

STORSKRYT: Etter en vanskelig oppladning spilte Bjørn Helge Riise en kjempekamp for Norge, og fikk skryt av Drillo etterpå. Det fikk han også av storebror.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
STORSKRYT: Etter en vanskelig oppladning spilte Bjørn Helge Riise en kjempekamp for Norge, og fikk skryt av Drillo etterpå. Det fikk han også av storebror. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

||| ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Portugal 1-0.

Bjørn Helge Riise hadde enormt mange tanker i hodet da han gikk utpå Ullevaal-matta i kveld.

Etter at bror John Arne ble kjørt til sykehus med hodeskader på treninga i går, ble det en tøff oppladning for Fulham-vingen.

Men da Egil Olsen skulle oppsummere bragdseieren mot Portugal etter kampen, trakk han fram lillebror Riises innsats som enorm.

- Det Bjørn Helge gjør i førsteomgangen er noe av det beste jeg har sett av ham. Da var han akkurat den vepsen vi trengte, og som vi håpet han skulle være, sa Drillo.

For Bjørn Helge Riise selv føltes det som en stor revansj etter den litt skuffende innsatsen mot Island før helga.

Forbanna og tent
- Jeg var såpass forbanna etter Island-kampen, at jeg bestemte meg for å vise meg fra en bedre side. I tillegg var gårsdagen en litt tøff dag for meg, sier han til Dagbladet.

Mot Island mener han selv han var overtent. I kveld var han bare tent.

- Jeg var litt lei meg for at John Arne ikke skulle få sin 90. kamp og få med seg stemninga. En miks av alt dette gjorde at jeg fikk det riktige spenningsnivået - jeg var ganske irritert da jeg gikk utpå, nå skulle jeg virkelig vise meg, men jeg greide å holde det på et riktig nivå, sier Riise.

- Vi fryktet overtenning?

- Dere var ikke de eneste som var redde for det. Det var så mye som skjedde i går, og skal jeg være helt ærlig tenkte jeg ikke ett sekund på kampen. Men jeg begynte å fokusere på den i dag tidlig, sov mye, slappet av, og til slutt gikk alt perfekt for meg i dag, sier Bjørn Helge til Dagbladet.

- Var du noen gang i tvil om du skulle spille?

- Nei nei. Men det gikk hardere innpå meg enn jeg hadde trodd, det var ikke moro å se bror ligge livløs og riste på bakken. Hadde kampen vært i går ikke jeg nok ikke klart å spille. Hodet mitt var ikke på riktig plass i går, sier Riise.

Fulham-vingen forteller at han fikk et par tekstmeldinger fra John Arne etter kampen, og storebror var veldig fornøyd. Til tross for at hjernerystelsen egentlig skulle forhindret ham fra å se oppgjøret på TV.

- Ja, han hadde sett kampen. Han sier han ikke fikk gjort det, men det vet jeg han har gjort, sier Riise til Dagbladet.

Imponert over storebrors erstatter
Inn for John Arne Riise kom Espen Ruud, som overbeviste stort med enorme forventninger på skuldrene sine. I tillegg måtte John Carew og Kjetil Wæhler gi seg i første omgang.

Bjørn Helge Riise er imponert over de som kom inn i tolvte time.

- Backene var utrolig bra, og Espen klarte seg veldig bra.  Jeg tror ikke det var enkelt for Espen å få starten sin etter det som skjedde i går, jeg så at han var litt prega i går han også. Da er det veldig imponerende at han klarte å prestere som han gjorde, sier han.

- Du ser også Demi (Vadim Demidov, journ. anm.) komme inn som om han ikke har gjort noe annet. Han vant hver duell, og spissen han møtte i dag var fantastisk bra. Men men la ikke merke til ham engang. Du ser jo hva slags kvalitet som kommer opp når det trengs, sier Riise.

Norge har seks poeng på to kamper, forhåndsfavoritt Portugal er fem poeng bak. Bjørn Helge Riise legger seg litt roligere i kveld enn han gjorde i går

- Vi har fått en fantastisk bra start, det er bare å jobbe videre med den. Vi har en fantastisk bra gruppe spillere, som presterer veldig bra både for klubb og landslag. Opprettholder vi dette, blir det veldig , sier han.