Forbanna etter nytt superløp: - Hun ødelegger

Hedda Hynne raste mot konkurrent etter finalen i Zürich. VM-klare Hynne nærmer seg toppform før VM.

SINT: Hedda Hynne viser VM-form og er klar for å endelig slå den norske rekorden. Men etter kveldens løp var det en forbanna Hynne som møtte pressen. Foto: NTB Scanpix
SINT: Hedda Hynne viser VM-form og er klar for å endelig slå den norske rekorden. Men etter kveldens løp var det en forbanna Hynne som møtte pressen. Foto: NTB ScanpixVis mer

ZÛRICH (Dagbladet): Hedda Hynne løp 800 meter under Diamond League-finalen i Sveits i kveld. Men til tross for en sterk 3.-plass, var det en irritert Hynne som måtte Dagbladet like etter slutt.

- Jeg er forbanna fordi Sum gjør akkurat som for to dager siden. Hun løper drithardt for å gå i ryggen på haren, men så følger hun henne ikke, forteller Hynne.

Eunice Jepkoech Sum fra Kenya vant løpet på tiden 2.00.40, 39 hundredeler foran den norske dama. Kate Grace fra USA tok 2.-plassen.

- Det er greit å ikke ville følge haren, men da synes jeg ikke hun skal legge seg i front. Når jeg prøver å gå på og få henne til å følge, krangler hun i stedet om plassen, sier Hynne om sin kenyanske motstander.

JEVNT: Sum krysser målstreken like foran Hynne. Foto: NTB Scanpix
JEVNT: Sum krysser målstreken like foran Hynne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

VM-klar

Det er bare to dager siden Hynne vant et internasjonalt stevne i italienske Rovereto på tiden 2.00,53. Det er under VM-kravet og 29-åringen var dermed definitivt klar for VM i Doha, Qatar.

Hun begynner også å nærme seg sin personlige rekord på1.59,87 satt under et Diamond League-stevne i London i 2017.

- Jeg er i bedre form tidsmessig, enn det jeg får vist i dag. Det er en OK tid, jeg skal ikke være misfornøyd med den, men jeg er god for mer.

- Jeg hadde håpet at det skulle komme i dag, for det lå litt i kortene. Men Sum ødelegger, og det gjør noe med tida.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg er ikke mett

Hynne har vist stigende form gjennom hele sesongen. Løp for løp har hun blitt litt bedre. Det er optimalt når det bare er en drøy måned igjen til årets store høydepunkt i Qatar.

- Jeg er ikke mett, og heldigvis er det VM om fire uker. Kanskje kan jeg få det til der.

- Hva kan vi forvente av deg i VM?

- Jeg håper å være godt mentalt rustet til VM, da har jeg lyst til å gjøre det bedre enn i London. Jeg er bedre enn jeg var da, men jeg har ikke fått vist det tidsmessig ennå.

- Du skal slå din personlige rekord?

- Den og mer til, sier Hynne med henvisning til Ingvill Måkestad Bovims norske rekord på 1.59,82.