LITE IMPONERT: Dag-Eilev Fagermo var særdeles misfornøyd med innsatsen og spillet Odd viste hjemme mot Viking søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
LITE IMPONERT: Dag-Eilev Fagermo var særdeles misfornøyd med innsatsen og spillet Odd viste hjemme mot Viking søndag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017:

Forbanna Fagermo: - Det er en skandale

Odd-treneren skjelte ut egne spillere halvveis i kampen mot Viking søndag kveld.

  • Odd-Viking 0–2 (0–2)

(Dagbladet): - Det er en skandale. Vi kunnet ligget under 4–0. Etter en kjempekamp i Liechtenstein for et par dager siden, er vi helt ræva! Utbrøt en tydelig oppgitt Dag-Eilev Fagermo til Eurosport i pausen.

Odd, som kjempet til seg et viktig bortemål mot Vaduz i Europaliga-kvalifiseringen, fikk søndag kveld besøk av tabelljumbo Viking på Skagerak Arena.

- Vi må vinne begge de kampene. De er veldig viktige for oss, sa Dag-Eilev Fagermo til Telemarksavisa om kampen mot Viking og det kommende returoppgjøret mot Vaduz.

Med ti poeng før kampen, og åtte poeng opp til sikker plass, var det et Viking-lag som sårt trengte en seier.

Ut i hundre

I de innledende minuttene av kampen var Viking dominerende. Ball på ball ble hamret inn i Odd sitt felt, og etter bare fem minutter spilt, fikk de uttelling.

RUNDSPILT: Odds Fredrik Semb Berge var i likhet med Fagermo lite imponert over eget spill.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
RUNDSPILT: Odds Fredrik Semb Berge var i likhet med Fagermo lite imponert over eget spill. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

På en lang ball i retning bakrom fra Kristoffer Haugen, klarte Samuel Adegbenro å få lagt den ned og alene med keeper Sondre Rossbach satte han den sikkert i mål.

18 minutter seinere var Adegbenro på farten igjen, alene med keeper var han nok en gang iskald.

Med 0–2 til pause var det en skuffet Semb Berge som stilte opp til intervju hos Eurosport.

- Sjanseløst. Det er for dårlig når vi blir lekt med utpå der.

Adegbenro

Søndagens store helt ble nigerianeren Samuel Adegbenro. Med en rekke gode kamper for Viking og storspill på Skagerak Arena, kan unggutten kjapt være på vei bort fra Stavanger og Ian Burchnalls hender. Det var briten smertelig klar over.

GLISET: Etter to mål og tre poeng borte mot Odd kunne Samuel Adegbenro glise bredt.
Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
GLISET: Etter to mål og tre poeng borte mot Odd kunne Samuel Adegbenro glise bredt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var redd for at hvis han hadde fått det hat tricket i første omgang, ville jeg miste han allerede i pausen. Fortalte en tydelig fornøyd Viking-trener Ian Burchnall til Eurosport etter kampen.

Odd-spilleren Steffen Hagen var også imponert over nigerianeren.

- Han er et lag alene, det har han vært i begge kampene vi har spilt mot de i år, sa forsvarsspilleren til Eurosport etter kampen.

Flate batterier

Andre omgang ble av samme sorti og under pari for Odd. Med to mål å hente på Viking, hadde Dag-Eilev Fagermos menn ingen ting å tape.

Dog klarte ikke de hvitkledde å få hull på Viking-forsvaret. De tilreisende brukte tid og gjorde ingen feil bakover.

- Det er en veldig skuffende kamp. Det virker som det er litt flatt batteri etter kampen i Liechtenstein. Sannsynligvis burde vi kanskje ha gjort flere endringer, sa Fagermo til Eurosport.

Torsdag tar Odd imot Vaduz i returoppgjøret i Europaliga-kvalifiseringen. Vinner de der vil neste motstander være Dinamo Zagreb.