Forbanna Hareide: - Jeg er så lei

Åge Hareide gir dommeren det glatte lag etter Rosenborgs fjerde strake tap.

UTVIST: Rosenborgs Dino Islamovic ble utvist mot Vålerenga, noe som fikk det til å koke over for Åge Hareide. Se høydepunktene fra kampen her. Video: Fotball Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Vålerenga - Rosenborg 1-0 (0-0)

INTILITY ARENA (Dagbladet):

Det skulle bli dramatisk på Intility da Vålerenga slo Rosenborg i medaljekampen. For i sluttminuttene av oppgjøret fikk Rosenborg et mål annullert.

- Hvordan i all verden kan det være frispark til Vålerenga. Det er en snodig og dramatisk situasjon, sier Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim

Det var Vegar Eggen Hedenstad som satt ballen i mål, men dommer annullerte målet etter en duell i 16-meteren.

Aron Dønnum ble matchvinner med scoring et kvarter før slutt.

Det var også dramatikk før pause da Rosenborg fikk en kalddusj. Dino Islamovic ble utvist, og Åge Hareide tordnet. Det ble en tøff andre omgang for Rosenborg, som røk på sitt fjerde strake tap. Rosenborg har ikke tapt så mange kamper på rad på 15 år.

- Det er sinnssykt. Jeg er så lei av norske dommere, sier Åge Hareide til Eurosport.

Utvist

Det var to lag uten noen direkte brakresultater de siste ukene som møttes på Intility Arena. Likevel var det en viktig kamp hva gjelder en medalje i Eliteserien.

Åge Hareide gjorde fire bytter i sitt Rosenborg etter tre strake tap, sist et ydmykende tap mot seriemester Bodø/Glimt. Det var to jevnspilte lag innledningsvis på Intility.

Ingen av lagene viste direkte festfotball de første 45 minuttene, men omgangen hadde likevel dramatikk.

Etter bare noen få minutter kom Rosenborg til kampens første store sjanse. Trønderne viste gode tendenser da Anders Konradsen fikk ballen ved fem meter, men skuddet gikk via en Vålerenga-spiller og ut til corner.

Vålerenga lot seg ikke prege av nesten-kalddusjen innledningsvis, og spilte seg til noen gode sjanser i en ellers sjansefattig omgang.

Osame Sahraoui fikk spilt seg til en god sjanse, og Johan Lædre Bjørdal sendte et forsøk rett i klypene på André Hansen i Rosenborg-buret.

RØDT: Dino Islamovic ble utvist etter sitt andre gule bare minutter før pause. Foto: Terje Bendiksby / NTB
RØDT: Dino Islamovic ble utvist etter sitt andre gule bare minutter før pause. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Rett før pause fikk imidlertid gjestene seg en kalddusj da Dino Islamovic fikk sitt andre gule kort for kvelden og ble sendt i garderoben med 45 minutter igjen å spille.

Forbanna

RBK-trener Åge Hareide ga dommer Sigurd Kringstad huden full i pausen:

- Det er sinnssykt. Jeg er så lei av norske dommere, sier Åge Hareide til Eurosport.

Vålerenga viste svært gode takter i åpningsminuttene i andre omgang, og kom til både en og to sjanser som burde gikk hjemmelaget ledelsen.

Et kvarter ut i omgangen kom Aron Dønnum til nok en kjempesjanse for vertene, da han skjøt hårfint utenfor.

MISSET KJEMPESJANSE: Aron Dønnum. Så scoret han. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MISSET KJEMPESJANSE: Aron Dønnum. Så scoret han. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Bård Finne kom inn for Herolind Shala og markerte seg umiddelbart da han ble spilt gjennom, men en dårlig touch gjorde at han ikke klarte å runde Hansen.

Ett kvarter før slutt satt den fortjent for Vålerenga. Denne gangen klarte Dønnum å treffe mål, da han plasserte ballen i lengste hjørne etter å ha dratt av to Rosenborg-spillere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer