Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbanna i to uker

PARK CITY (Dagbladet): Et salig kaos rundt leveringen av Daniel Francks nye og spesialbygde snøbrett har ødelagt gullkandidatens OL-oppladning. Først mot slutten av den første treningsøkta i OL-pipen i går, kunne han skru bindingene over på det nye utstyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Veldig mange dro på mye mer enn Daniel Franck den aller første timen i halfpipen i Park City i går. Kanskje ikke så rart. Han kjørte på gammelt og utrangert utstyr. Etter fire runs stoppet Franck midt i halfpipen for å justere løse bindinger. Da innrømmet han:

- Det er nesten flaut å si det, men jeg har ikke fått OL-brettene mine ennå.

For å si det sånn: Det er lite sannsynlig at Thomas Alsgaard eller Lasse Kjus mangler OL-skiene sine, seks dager før OLs eneste konkurranse...

- Klønete

Daniel hadde avtale med leveringsbyrået UPS om at de nye brettene skulle leveres til Mammoth i California. Dit dro han og resten av snowboardlandslaget for å trene for to uker siden. Det var da kaoset begynte, og Daniel nøler ikke med å gi firmaet skylda.

- Dette er skikkelig klønete av UPS. Det er deres feil, sier han til Dagbladet.

Dette har skjedd, ifølge Daniel:

- Jeg skulle hatt de nye brettene for to uker siden. Først var vi i Mammoth. Jeg skulle få brettene opp dit. Men jeg ventet og ventet, dagene gikk og jeg fikk ingenting.

Etter hvert ble han lei av å vente.

- Jeg ringte og spurte hvor i h... brettene mine var.

Først fikk han beskjed om at brettene var på vei. Deretter fikk han beskjed om at de bare kunne levere Daniels brett til en postboksadresse.

- Og det fortalte de meg først etter en uke. Da sier jeg: «Vet dere hva. Det kan dere bare drite i. Da får dere bare møte meg her i Mammoth og levere brettene.»

Ifølge Daniel kunne ikke UPS gjøre dette fordi brettene «plutselig» sto fast på hovedkontoret i Nord-Amerika.

- Da var det ikke annet å gjøre enn å omadressere brettene mine til Salt Lake, sier Daniel, som deretter dro fra Mammoth, og fortsatte OL-oppladningen med kvalitetstid på stranda sør for Los Angeles.

Enda verre

- Men da jeg kom ned til Newport, fikk jeg vite at brettene mine var sendt til Mammoth. Bretta mine hadde ligget i Mammoth hele tida. Og der hadde jeg vært uten å få testkjørt på de nye brettene i det hele tatt.

Enda verre ble det da han mandag kveld fikk beskjed om at USP ikke klarte å levere brettene i tide før søndagens konkurranse.

- Heldigvis fikk jeg kontrabeskjed seinere på kvelden. Bretta kom hit til Park City klokka åtte i dag tidlig, sier Daniel.

Mekket sjøl

Han leverte brettene rett til preparering, og dro på trening med det gamle han hadde. 20 minutter før treninga var over, kom de klare til bakken. Det vil si, nesten klare. Mens de andre kjørerne, fortsatte å trene, måtte Daniel sjøl hjelpe til med å skru bindingene over til det han håper blir selve gullbrettet.

- I siste liten dette?

- Ja, jeg har ikke fått vent meg til å kjøre på de nye brettene.

PIANO: Det ble ei trening av det rolige slaget for Daniel Franck før han fikk på seg det nye brettet. Først seinere på ettermiddagen ble det høyde på hoppene.
Hele Norges coronakart