- Forbanna idioter!

Tour de France-feltet raser etter livsfarlig tegnestift-sabotasje.

PUNKTERTE: Cadel Evans punkterte, og måtte bytte bakhjul hele tre ganger etter at han kjørte på en tegnestift. Foto: NTB Scanpix / Cadel Evans' Twitter-profil
PUNKTERTE: Cadel Evans punkterte, og måtte bytte bakhjul hele tre ganger etter at han kjørte på en tegnestift. Foto: NTB Scanpix / Cadel Evans' Twitter-profil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omtrent tre mil fra mål punkterte flere Tour de France-ryttere samtidig etter at noen tilskuere kastet tegnestifter ut i veien.

- Et par tilskuere kastet tegnestifter på veien. Vi vet ikke hvorfor, men det var omtrent 30 som punkterte, sier rittleder Jean-Francois Pescheux ifølge Eurosport.

Det får flere i Tour de France-feltet til å reagere. SaxoBank-manager Bjarne Riis var illsint etter etappen.

- Jeg tenkte at det var løgn. At det ikke kunne stemme. Det er noen som setter folks liv på spill for vi vet alle hvor farlig det er, sa Riis til dansk TV2 etter etappen.

- Det hører ikke hjemme noen steder. De som har gjort det skal straffes. Når feltet kommer i den farten og et hjul eksploderer er det livsfarlig, sier dansken.

En rytter, Astanas Robert Kiserlovski, måtte bryte Touren etter at han punkterte. Han brakk kragebenet.

- De er idioter de som kaster tegnestifer. Kiserlovski brakk kragebenet sitt, andre gikk i bakken. Det er sikkert gøy og morsomt, helt til noen blir skadet. Forbanna idioter, skriver Lotto-Belisol-rytter Adam Hansen på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer