PUNKTERTE: Cadel Evans punkterte, og måtte bytte bakhjul hele tre ganger etter at han kjørte på en tegnestift. Foto: NTB Scanpix / Cadel Evans' Twitter-profil
PUNKTERTE: Cadel Evans punkterte, og måtte bytte bakhjul hele tre ganger etter at han kjørte på en tegnestift. Foto: NTB Scanpix / Cadel Evans' Twitter-profilVis mer

- Forbanna idioter!

Tour de France-feltet raser etter livsfarlig tegnestift-sabotasje.

(Dagbladet): Omtrent tre mil fra mål punkterte flere Tour de France-ryttere samtidig etter at noen tilskuere kastet tegnestifter ut i veien.

- Et par tilskuere kastet tegnestifter på veien. Vi vet ikke hvorfor, men det var omtrent 30 som punkterte, sier rittleder Jean-Francois Pescheux ifølge Eurosport.

Det får flere i Tour de France-feltet til å reagere. SaxoBank-manager Bjarne Riis var illsint etter etappen.

- Jeg tenkte at det var løgn. At det ikke kunne stemme. Det er noen som setter folks liv på spill for vi vet alle hvor farlig det er, sa Riis til dansk TV2 etter etappen.

- Det hører ikke hjemme noen steder. De som har gjort det skal straffes. Når feltet kommer i den farten og et hjul eksploderer er det livsfarlig, sier dansken.

En rytter, Astanas Robert Kiserlovski, måtte bryte Touren etter at han punkterte. Han brakk kragebenet.

TEGNESTIFT: Lotto-Belisol-rytter Adam Hansen la ut dette bilde på Twitter etter etappen.
TEGNESTIFT: Lotto-Belisol-rytter Adam Hansen la ut dette bilde på Twitter etter etappen. Vis mer

- De er idioter de som kaster tegnestifer. Kiserlovski brakk kragebenet sitt, andre gikk i bakken. Det er sikkert gøy og morsomt, helt til noen blir skadet. Forbanna idioter, skriver Lotto-Belisol-rytter Adam Hansen på Twitter.

Cadel Evans var en av de som punkterte. Den regjerende Tour de France-mesteren måtte bytte bakhjul hele tre ganger. Team Sky, som satt tempoet i hovedfeltet på det tidspunktet, roet ned og ventet til Evans var tilbake.

- Sky viste at de er for fair play. De så at noe skjedde, og satt ned farten i hovedfeltet slik at alle kunne kjøre til mål sammen, sier Pescheux.

Mannen med den gule trøya, Bradley Wiggins, sier at de gjorde det rette med å skru ned tempoet.

- Jeg så ikke hva som skjedde, men hørte at det var flere som punkterte nesten samtidig. Ingen vil utnytte andres uhell. Vi skal avgjøre dette i bakkene, ikke på grunn av uhell. Selvfølgelig er det logisk å vente. Vi var 17 minutter bak bruddet, så det var bare fornuftig å sette ned tempoet og vente slik at alle kunne komme opp igjen.

- Det er meget ergerlig at noe slikt kan skje, sier Wiggins ifølge feltet.dk.