- Forbanna irriterende

VIF-keeper Øyvind Bolthof hadde hånda på to av Newcastle-målene, men føler seg slett ikke som noen syndebukk.

NEWCASTLE/OSLO (Dagbladet.no): Øyvind Bolthof var involvert i flere sentrale episoder på St. James' Park i kveld. Etter tjue minutter blåste dommeren frispark. Mannen med fløyta mente at Vålerenga-keeperen tok med seg ballen med henda utenfor 16-meteren før han sparket ballen ut i den engelske vinterlufta.

TV-bildene viste at frisparket i beste fall var tvilsomt.

- Det er helt utrolig at dommeren skal markere seg sånn. Det var forbanna irriterende, og det var bare en gavepakke av dommeren, sier Bolthof.

Frisparket fra Alan Shearer gikk til side for VIF-muren. Øyvind Bolthof sto omtrent der skuddet kom, men klarte ikke å ta hånd frisparket.

- Det kommer noen folk i veien, så det var vanskelig å ta den. Jeg ser den så seint og den kommer knallfort. Men jeg har jo en hånd på den.

Vålerenga kom tilbake og utliknet ved Erik Hagen. Da lagene gikk til pause, kunne faktisk vertene være mest fornøyd med at det sto uavgjort. Men ballen hadde ikke rullet mange sekunder etter hvilen før Bolthof måtte i aksjon igjen. Innbytter Shola Ameobi fintet bort Erik Hagen ute på kanten, før han skar inn i feltet og avsluttet.

- Jeg har hånda på 2-1-målet også, men jeg rekker bare ikke ned. Med litt tur så hadde jeg i alle fall tatt et av de to målene, innrømmer Boltohof.

Like før slutt punkterte samme Ameobi kampen fullstendig.

- Føler du deg som en syndebukk etter det som skjedde?

- Nei, det gjør jeg definitivt ikke, slår Bolthof fast.

1-0: Her går skuddet som endte med 1-0. Foto: Howard Walker/REUTERS/Scanpix