IKKE FORNØYD: Therese Johaug falt fra en god sprintsjanse i går. I dag skal hun sprenge feltet fra start av.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
IKKE FORNØYD: Therese Johaug falt fra en god sprintsjanse i går. I dag skal hun sprenge feltet fra start av. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Forbanna Johaug etter fallet i går: - Jeg skal gå fort fra start

Se opp for Johaug spesial i kveld.

CANMORE (Dagbladet): Klokka 18 går Therese Johaug for å ta føringen i Ski Tour Canada når damene legger ut på en femtenkilometer fellesstart med skibytte. 

I går ramlet både Johaug og tour-leder Heidi Weng ut av kvartfinalene i sprinten, og tapte med det verdifulle sekunder til den norske trioen som jager bak dem i sammendraget. 

Men gårsdagens store taper var Heidi Weng. Enebakk-jenta ledet med fem sekunder på Johaug i sammendraget før sprinten, og skulle normalt ha økt det forspranget i går. 

I stedet tok Johaug inn to sekunder og er bare tre sekunder bak Weng. På dagens fellesstart deles det ut bonussekunder underveis i løpet, og går Johaug som hun har gjort tidligere i år, er det ingen som kommer til å plukke flere bonussekunder enn henne. 

- Sjansen for at jeg vinner nå er veldig minimal, sier Weng til Dagbladet om egne sjanser i sammendraget. 

Feil måte å styrke seg på
Weng sto og så på storskjermen i startområdet da Johaug falt fra avansement i sin kvartfinale. Der og da ble hun servert en gyllen mulighet til virkelig å sette press på Johaug, men falt like godt i den samme svingen selv. 

Etter løpet så Johaug paradokset i at hun styrket sine egne sammenlagtsjanser på tross av fallet. 

- Men det var ikke sånn jeg skulle ønske at jeg styrket dem, sier Johaug, og forteller at hun var både lei seg og forbanna etter fallet. 

- Jeg kan ikke bruke noe krefter på det, jeg skal bruke kreftene mine på å gå fort de neste dagene, sier hun. 

Kliner til fra start
Og de neste dagene passer Johaug godt. Dagens fellesstart er hun soleklar favoritt til å hente hjem, men også tikilometeren med individuell start fredag og den ti kilometer lange jaktstarten lørdag er også distanser Johaug har dominert i år. 

Og planen for morgendagens fellesstart er i hvert fall klar. 

- Jeg skal gå mitt eget løp, og jeg skal gå fort fra start, sier Johaug til Dagbladet.

Det blir en Johaug spesial i morgen, altså?

- Ja.