Lance Armstrong

- Forbanna klovn

Sykkelstjerna Lance Armstrong (51) i er i Twitter-krig med manageren for EF Education-Easypost, Jonathan Vaughters (49).

I ORDKRIG: Lance Armstrong. Foto: NTB
I ORDKRIG: Lance Armstrong. Foto: NTB Vis mer
Publisert

De to var lagkamerater i US Postal i to sesonger på slutten av 90-tallet, og 12 år seinere innrømmet Vaughters å ha dopet seg. Det var året før Armstrong selv stilte opp hos TV-dronningen Oprah og kastet alle kortene.

SKJEBNEINTERVJUET: Fredag sendes Oprah-intervjuet med Lance Armstrong, som talkshowdronningen selv kaller "det største intervjuet" hun har gjort. I Norge sendes intervjuet på Discovery Channel og TLC. Video: NTB Scanpix Vis mer

Under Giro d' Italia har det allerede kalde forholdet sunket mange minusgrader til. Bakgrunnen for testosteronboblingen er det Vaughters kaller manglende respekt.

Det krever noen linjers forklaring, men heng med:

Da EF Education-rytter Ben Healy ble spurtslått under Giroens 13. etappe, rykket Vaughters ut på Twitter med følgende melding:

- Stolt over at Healy gratulerte vinneren i stedet for å gå til media og grine over at livet er urettferdig.

Det virket kanskje som en hyllest av egen rytter, men egentlig var det et stikk til Groupama-FDJs Thibaut Pinot, som IKKE gratulerte EF Education-Easypost Jefferson Cepeda etter en tidligere etappe.

Pinot beit på agnet og dundret elegant og smålig ut på samme plattform:

- Hvem er du?

VILLE IKKE HA KRITIKK: Thibaut Pinot. Foto: NTB
VILLE IKKE HA KRITIKK: Thibaut Pinot. Foto: NTB Vis mer

Og her kommer altså Lance Armstrong inn i bildet. For den tidligere verdenseneren i sykkel og doping hadde tydeligvis et behov for å gi Vaughters inn:

- Hvem han er? Han er en forbanna klovn, i hvert fall basert på de over tretti åra jeg har kjent ham, skrev Armstrong på Twitter.

Cycling News fanget opp meldingene - og lagde en artikkel. Det har ført til at ordkrigen eskalerte.

GAMLE LAGKAMERATER: Jonathan Vaughters og Lance Armstrong. Foto: NTB
GAMLE LAGKAMERATER: Jonathan Vaughters og Lance Armstrong. Foto: NTB Vis mer

- Er dette den samme Vaughters som gjorde akkurat det samme som alle andre i sin generasjon (dopet seg journ.anm.), kastet sine egne utøvere under bussen og slapp unna uten straff? utbrøt Armstrong.

Vaughters kontret:

- Det var ikke alle utøvere i vår generasjon som dopet seg. Jeg gjorde det. Alle som vitnet til USADA gjorde det frivillig og fordi de ønsket at den neste generasjonen skulle være renere. Du fikk det samme tilbudet, og hadde beholdt Tour de France-titlene dine om du gjorde det. Du kunne fortsatt ha vært relevant i sporten i dag, men valgte å lyve.

IRRITERT: Jonathan Vaughters. Foto: NTB
IRRITERT: Jonathan Vaughters. Foto: NTB Vis mer

Armstrong var ikke ferdigslått, og serverte følgende jab tilbake:

- Dette er klundring med historien, og det vet du selv. Påminn meg på hvor mye straff du fikk? Og hvor lang straff utøverne dine, som du kastet under bussen, fikk?

Siste ord er garantert ikke sagt, men Dagbladet kan ikke love at saken blir oppdatert fortløpende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer