Forbanna Kristoff: - Jeg er skuffet nå

Nok en gang var nordmannen uheldig på den 11.etappen i Tour de France.

PROBLEMER IGJEN: Alexander Kristoff fortsetter med å ha uflaks under Tour de France. Foto: Thibault Camus/AP/NTB Scanpix
PROBLEMER IGJEN: Alexander Kristoff fortsetter med å ha uflaks under Tour de France. Foto: Thibault Camus/AP/NTB ScanpixVis mer

Det begynner å haste for Alexander Kristoff dersom han skal få med seg en etappeseier fra årets Tour de France. For det er ikke mange flate etapper igjen hvor nordmannen vil få sjansen til å vinne en spurt.

I dag lyktes det heller ikke for Kristoff, som ikke var i nærheten da spurterne gjorde opp om etappeseieren. Det skulle vise seg at det var en grunn til det.

- Jeg mister kjedet med rundt to eller halvannen kilometer igjen. Jeg sitter egentlig veldig bra til, men det går ikke opp igjen. Jeg hadde egentlig samme problemer som første dagen. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er ikke noe jeg kan gjøre noe med. Det er humpete asfalt som gjør at det hopper av. Pluss at jeg velter nesten i siste sving også, sier en andpusten Kristoff til TV 2 etter etappen.

Kristoff mener han mistet 20 posisjoner på «tullet». Han ble til slutt nummer ni.

- Jeg er skuffet nå, for i dag var jeg egentlig med. Men jeg får det ikke til. I dag er det utstyret som svikter, forrige gang var det meg selv som ikke var helt med, så det er alltid et eller annet. Det er ikke bra nok egentlig, men slik er det, sier han.

Ny mulighet glapp

Det var Caleb Ewan som vant spurten i kamp med Dylan Groenewegen, noe som gjør at vi har fått ti forskjellige etappevinnere i årets Tour. Det var Ewans første etappeseier i Touren.

Dagens etappe fra Albi til Toulouse ble på forhånd sett på som en ny mulighet for 32-åringen, som ikke fikk sjansen til å være med på spurten i forrige etappe, hvor kraftig sidevind gjorde det vanskelig for flere ryttere slik at feltet sprakk opp.

For i dag var det spurternes siste sjanse til å hevde seg i seierskampen på en god stund, før feltet nå skal opp i fjellkjeden Pyreneene.

Edvald Boasson Hagen lå langt framme i feltet med to kilometer igjen, mens Kristoff også lå godt posisjonert noen hundre meter før avgjørelsen skulle falle. Men heller ikke Boasson Hagen klarte å posisjonere seg helt framme mot slutten.

Det viste seg at også han fikk problemer.

- Før siste sving kom vi i god fart på yttersvingen der, og svingen var litt bråere enn han og jeg hadde beregnet. Da måtte jeg bråbremse og holdt på å havne i gjerdet, så da stoppet jeg opp og tapte alt av fart og plasseringer som vi hadde opparbeidet oss. Så det var synd det, sier Boasson Hagen til TV 2.

- Vi visste den svingen kom, men hvor krapp den svingen er er vanskelig å si ut fra en tegning i en bok, sier Boasson Hagen videre.

Uheldig

Kristoff har vært uheldig under årets Tour, hvor han blant annet har blitt rammet av mageproblemer, mekanisk sykkeltrøbbel og tannverk.

- Uflaks kommer sjeldent alene, men i dag får jeg ikke gjort noe med det, sier en skuffet Kristoff.

Kristoffs lagkamerat og opptrekker Jasper Philipsen mener det var en misbrukt mulighet for laget til å ta en etappeseier.

- Det er frustrerende. Jeg og Alex lå i perfekt posisjon, og var klare til å angripe, men rundt én kilometer fra mål så hoppet kjedet av. Han sleit med å få den på og han sa jeg måtte kjøre. Jeg ventet på at han skulle komme tilbake, men det siste hjørnet var galskap og mange bommet på den så jeg var ikke i noen god posisjon selv. Jeg trodde jeg kunne gjøre opp om seieren, men jeg ble låst inne på venstresiden. Det var en drittetappe for oss, sier Philipsen til TV 2.

Torsdag er det en 202 kilometer fjelletappe fra Toulouse til Bagnères-de-Bigorre.