Petter Northug vraket til verdenscupåpningen

Forbanna Northug ut mot lagkamerater, trenere og Dagbladet-kommentator

- Han er oppgitt.

VRAKET: Petter Northug Jr. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VRAKET: Petter Northug Jr. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 12.00 mandag offentliggjorde Norges Skiforbund langrennsuttaket til verdenscupåpningen i Kuusamo, Finland førstkommende helg.

Norges Skiforbund tok ut ti herreløpere uten å finne plass til Northug. De ti er Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Pål Golberg, Finn Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth, Sondre Turvoll Fossli og Eirik Brandsdal.

- Valget er tatt med bakgrunn i de signaler vi har fått. Vi har hele tiden sagt at vi skulle gjøre en vurdering etter rennene på Beitostølen og fasiten nå er at Petter Northug ikke er god nok for troppen, sier Løfshus til Dagbladet.

Sint Northug

Northugs trener, Stig Rune Kveen, innrømmer overfor Dagbladet at skistjernen er frustrert og føler seg oversett.

- Vi mener det er en selvfølge at Petter skal gå verdenscup. Petter er oppgitt. Skiforbundet er informert om at han er hundre prosent klar. For å få en optimal oppladning til å ta et mesterskapsgull burde han få gå i Finland. Nå er den muligheten ødelagt, sier Kveen til Dagbladet.

Northug hadde nemlig planlagt å gå i løypene i Finland - noe som var en del av oppkjøringsprogrammet før OL. 31-åringen har også for vane å prestere i de finske skogene.

TIL ANGREP: Petter Northug kommer med stikk til trenere, lagkamerater og Esten O. Sæther mandag kveld. Foto: Instagram / Jantelov1
TIL ANGREP: Petter Northug kommer med stikk til trenere, lagkamerater og Esten O. Sæther mandag kveld. Foto: Instagram / Jantelov1 Vis mer

- Hvordan reagerer Northug?

- Jeg tror alle forstår hvordan han reagerer. Petter føler seg pigg og han er den eneste som vet hvordan det er å prestere i et OL. Norge har mange gode løpere, men ingen med samme erfaring og som vet hva som skal til for å lykkes. Han burde fått sjansen allerede nå til å bygge formen, sier Kveen.

Nye bilder

Og at han er sint får vi bekreftet mandag kveld.

Northug la ut et bilde på Instagram hvor han kom med nye stikk til både Vidar Løfshus, Tor-Arne Hetland. lagkamerater på landsalget og Dagbladets kommentator Esten O. Sæther.

I bildet, som er av Vidar Løfshus og Tor-Arne Hetland, har Northug laget en (så vidt Dagbladet vet) fiktiv samtale mellom de to.

Vi utspiller den raskt under:

  • Løfshus: - Vi tar vel ikke med Northug til Ruka?
  • Hetland: - Selvfølgelig ikke, vi må prioritere medaljegarantister i OL-sesongen. Kjør inn Golberg, Krüger, Holund, Tønseth, Fossli og Brandsdal. Mesterskapsløpere med X-faktor.
  • Løfshus: Og vi får ikke pes i media?
  • Hetland: - Seff ikke. Papa Esten O. i dagbladet kommer til å backe oss.

Dagbladets kommentator Esten O. Sæther har følgende kommentar til Northugs utspill:

- Pappaer skal man høre på. Det burde du ha lært allerede, Petter. Vi er nesten like kloke som mammaer.

Fått kjeft tidligere

De nye stikkene i sosiale medier kommer kort tid etter Vidar Løfshus varslet at han skulle ha en prat med Northug om hans oppførsel i sosiale medier.

Den siste tida har Northug også sendt småstikk mot broren Tomas , sin egen vekt og, ikke minst, de mye omtalte reiseregningene til idrettstoppene i Norges idrettsforbund.

Til TV 2 sa Løfshus følgende før Beitostølen:

- Generelt vil jeg si at god folkeskikk skal gjelde på sosiale medier. Når Petter Northug kommer inn på landslaget må han forholde seg til de spillereglene vi har her. Da skal vi ikke har harselas eller ting som tenderer mot mobbing.

Løfshus forteller til TV 2 at han kommer til å ta en prat med hovedpersonen selv når han bytter ut Coop-drakta med den norske landslagsdrakta etter Beitostølen:

- Vi skal ha en gjennomgang av våre kjøreregler når han kommer inn på landslaget etter helgen. Man skal være veldig varsom med hva man legger ut. Det kan fort få mange nett-troll til å våkne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer