Forbanna og fornøyd

LAHTI (Dagbladet.no): Frode Estil tror ikke han får sove i natt. To små tideler surrer rundt i hodet hans. - Kanskje jeg skulle gamblet, sier Frode.

Klapp i hendene to ganger og du har differansen som kostet Frode VM-gullet på 30 km i dag. Estlenderen Andrus Veerpalu ledet, og ventet i målområdet på trønderen som ble sekundert mot vinnertiden.

Over målstreken kikket Frode opp på resultatlista og skjønte at han kom for seint. Han ble først sinna, først litt seinere klarte han å glede seg over sølvmedaljen.

- Klart det er bittert med så liten differanse. Men jeg hadde en maksimal sluttspurt. Jeg staket som en gal, sier Frode som tror han mistet seieren på den første delen av den tredje tikilometerssløyfen.

- Jeg tapte gullet mellom 20 og 25 km. Jeg merket at jeg ikke var pigg i bakkene og merket kjøret.

Kunne falt

Siden gullet glapp klarer ikke Frode å la være å spekulere i hva han kunne ha gjort for å komme bittelitt fortere i mål.

- Jeg kunne gamblet i den siste svingen, og tatt et par tideler. Men da kunne jeg også ha falt og i hvert fall mistet gullet.

Bronsevinneren fra 15 km, Odd-Bjørn Hjelmeset, synes gjerne Frode kunne stukket fram beinet bedre over målstreken.

- Det er mulig jeg mislyktes med det. Jeg prøvde, men er ikke noen gummimann. Nå kan jeg angre på at jeg slurvet med uttøyning i 15 år, sier Frode og smiler.

Sølvet er en god erstatning for Frode. Han klarer ikke å være misfornøyd.

- Jeg gjorde alt jeg kunne, og gikk maksimalt. Jeg tror ikke jeg kunne presset ut et ekstra hundredel. Jeg slåss. men det var ikke nok, sier han.

Tok resultatlista

28-åringen tok med seg resultatlista fra den internasjonale pressekonferansen. Han er stolt av sølvet.

- Dette er tross alt min første medalje. Jeg er fornøyd.

Utover kvelden blir det flere pressekonferanser og opptredener i TV-studio for Frode. Og nå han endelig kommer tilbake på rommet han deler med Erling Jevne og Kristen Skjeldal tror han det blir dårlig med søvn.

- Jeg tviler på at jeg får sove. Pulsen er nok for høy. Det skjer ofte jeg ikke får sove etter løp.

Men dette er første gang Frode må kikke i taket og tenke på sølvet, som kanskje kunne vært gull.