- Forbanna og lei meg

Branns daglige leder Vibeke Johannesen etter at Daouda Bamba fikk flere rasistiske hatmeldinger.

HETSET: Branns Daouda Bamba, her i aksjon mot Mjøndalen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
HETSET: Branns Daouda Bamba, her i aksjon mot Mjøndalen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brann-spiss Daouda Bamba fikk en rekke hetsende og rasistiske SMS-er på telefonen etter 1-1-kampen mot Start onsdag kveld.

Det får klubben til å se rødt.

- Helt ærlig så er jeg forbanna og lei meg for at Bamba opplever dette her. Det viser at det er utrolig viktig at vi jobber mot disse holdningene, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen til Dagbladet.

REAGERER: Branns daglige leder Vibeke Johannesen. Foto: Marit Hommedal / NTB
REAGERER: Branns daglige leder Vibeke Johannesen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer

Nå blir det anmeldelse til politiet.

- Vi kommer til å prate med politiet i dag, for det gjøres mye bra i fotballen i forhold til kampanjer, stopp rasismen og grupper som er satt ned. Dette viser at vi må gjøre mer over tid, med så sterke virkemidler som mulig, sier Johannesen, før hun legger til:

- Og det er fint at Bamba deler, slik at vi får stått sammen med ham og jobbet med det, enda mer og enda tydeligere. Det er helt uakseptabelt at han får slike meldinger, uansett når det måtte være. Det handler om å støtte Bamba og det arbeidet med å få slutt på rasistiske meldinger. Ikke bare i fotballen, men i samfunnet generelt. Fotballen gjenspeiler samfunnet.

- Vil ikke spekulere

Det har blitt spekulert at meldingene kommer fra personer som har tapt penger på gambling, etter at Bamba bommet på et straffespark fem minutter før slutt.

Brann-lederen har på nåværende tidspunkt ikke noen formening om hvem som står bak meldingene.

- Dette er noe vi kommer til å prioritere utover dagen, jeg har ikke lyst å spekulere hvem meldingene kommer fra. Vi får jobbe oss gjennom detaljene gjennom dagen. Rune Soltvedt og trenerteamet tok vare på Bamba i går, og vi skal jobbe med dette utover dagen og i lang tid framover, sier Johannesen.

- Crazy

Bamba skal ha mottat over 50 meldinger.

- Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

- Hadde jeg åpnet alle, hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, la han til ifølge NTB.

Bergensavisen skrev også om saken sent onsdag kveld.

- Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA.

Ifølge begge bergensavisene fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av corona.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer