Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbanna på Bjørndalen

PARK CITY (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen (28) hylles fra ende til annen, men OL-kongen med tre gull står ikke like høyt i kurs hos sin egen utstyrsleverandør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske skifabrikanten Rossignol er nemlig opprørt over at Ole Einar Bjørndalen ikke møtte opp på en tilstelning i Park City søndag kveld.

Fem store

Ved siden av Ole Einar Bjørndalen ramser Heinrich opp hoppstjernene Sven Hannawald og Martin Schmitt, den finske kombinertløperen Samppa Lajunen og Liv Grete Skjelbreid Poirées ektemann, Raphael Poirée, som fabrikkens største stjerner i øyeblikket.

Med Bjørndalen på toppen av lista.

- Alle de andre var her i flere timer. De er profesjonelle utøvere. Ole Einar hadde ikke behøvd å være her så lenge, men han kunne avsatt en halvtime eller tre kvarter. Men dette er typisk: når utøvere gjør det bra, trenger de liksom ikke oss mer. Går det dårlig, så kommer de krypende, sier Heinrich.

Fikk ikke lov

- Fikk dere noen forklaring på hvorfor han ikke dukket opp?

- Ja, en tynn en. Han fortalte oss at han ikke fikk lov av landslagsledelsen. Ole Einar er stjerna i laget og er høyere oppe enn landslagssjefen.Vi hadde invitert sjefer, presse og andre kontakter for å treffe ham. De ble naturligvis skuffet, så dette var dårlig reklame for oss, påpeker Heinrich.

Bjørndalens kontrakt med Rossignol går ut etter denne sesongen.

- Vil dette få konsekvenser for forhandlingsklimaet når dere skal diskutere en ny kontrakt?

- Han vil iallfall få beskjed om hva vi mener om slik oppførsel. Men naturligvis ønsker vi ham videre. Han er tross alt den beste, sier Heinrich.

- RESPEKTLØST: - Ole Einar er vår største og dyreste stjerne. Vi har gitt ham alt siden 1995, men han viste oss ikke respekt da han unnlot å dukke opp på en tilstelning som var viktig for oss, sier Pierre Heinrich i Rossignol-ledelsen.
Hele Norges coronakart