Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbanna på keeperkjøp

Vålerenga har to VM-aktuelle keepere i Tommy Lund (24) og Bjørge Josefsen (28). Tommy ble derfor svært skuffet da NHL-keeperen Chris Mason (28) dukket opp på Jordal Amfi i går kveld.

-  Klart jeg ble forbanna da Bjørge og jeg mandag kveld fikk beskjed om at klubben har sikret seg en keeper fra NHL. Jeg så for meg en god duell med Bjørge om plassen i VIF-målet, i og med at vi begge hadde en sjanse til å komme med i VM-troppen, sier en irritert Tommy Lund til Dagbladet.

VIF-trener Knut Jørgen Stubdal legger ikke skjul på at andrekeeperen fra Nashville Predators er hentet til Oslo som førstekeeper.

Vil frede keeperne

Landslagstrener Roy Johansen er nemlig bombastisk på at de keeperne som skal være aktuelle for VM-troppen i april neste år, spille i klubblaget.

-  Både Tommy og Bjørge er blant de beste keeperne i Norge, og en av dem ville sikkert kommet med i VM-troppen. Nå ser det stygt ut for dem, sier Roy Johansen til Dagbladet.

-  Dårlige keepere har vært vår akilleshæl i mange år, men nå jobbes det bra med keeperprosjekter, et arbeid som vil bli forsterket ytterligere framover. Jeg vil derfor rope et varsku om flere klubber gjør som Vålerenga og henter utenlandsk keeper. Det beste ville vært om vi kunne fredet norske målvakter, sier Roy Johansen.

Tommy Lund mener det er feil fokus å hente en ny keeper nå - selv om bare tre lag har sluppet inn flere mål enn Vålerenga så langt i sesongen.

-  Det er ikke keeperne som har vært problemet i Vålerenga i år, det tror jeg alle ser. Det er hele laget som har vært for dårlig hjemover. Men jeg gir meg ikke, han skal få jobbe for plassen. De er tross alt ikke eventyrlige keepere der borte heller.

Nesten gratis

På 17 kamper i NHL sist sesong slapp han i snitt inn 2,18 baklengs. I Nashville var han lagkamerat med en annen innleid NHL-stjerne, Scott Hartnell, som anbefalte keeperen overfor Vålerenga.

I likhet med Hartnell vil keeperen koste Oslo-klubben minimalt med penger. Han skal også dele leilighet med Hartnell i Oslo.

-  Chris vil gjøre det veldig bra. Han er atletisk og veldig god. Blant annet gir han nesten aldri returer. Om det ikke var for at Tomas Vokoun er en av de aller beste keeperne i NHL, ville han fått mye mer spilletid, sier Hartnell.

-  Dette er første gangen jeg er i Europa, og jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang her. I NHL spiller vi på mindre baner, så det blir spennende å se hvordan det går på så stor is, sier Chris Mason til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media