Ruka, Finland 20181124.
Ingvild Flugstad Østberg fra prologen i Ruka.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Ruka, Finland 20181124. Ingvild Flugstad Østberg fra prologen i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Ingvild Flugstad Østberg irritert på Hanna Falk

Forbanna på svensk rival: - Det var ikke mye kjærlighet da jeg gikk i mål

En kritikkverdig manøver i bunn av siste bakken sendte Ingvild Flugstad Østberg ut av sprinten i Ruka. Nå må de norske jentene svare med samme mynt, sier hun selv.

RUKA/OSLO: En frustrert Ingvild Flugstad Østberg møtte den norske pressen etter å ha endt på sisteplass i heatet sitt i kvartfinalen i verdenscupåpningen i Ruka.

Det så lenge ut til å gå langt bedre for Østberg som ledet heatet lenge, men rett før den siste bakken endte 28-åringen med å måtte stoppe opp da svenske Hanna Falk byttet spor.

- Jeg gjorde som planlagt og hadde en god posisjon. Helt til det kom en gulblå drakt. Hun fikk vel et gult kort, det sier vel sitt om den situasjonen der, sa en fortsatt noe oppgitt Østberg etter rennet.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Måtte stoppe opp

Verken Falk eller Østberg endte med å ta seg videre, men Østberg synes det var synd at hun ikke fikk sjansen til å hamle opp med de andre på oppløpet.

- Altså, den siste bakken er helt avgjørende og når jeg må begynne litt på nytt når hun kommer og krysser over skia mine og jeg mister all fart så vil jeg si … jeg vil ikke skylde på noe, men da har de andre fått et forsprang og så rå er jeg ikke i sprint at jeg klarer å ta det igjen, forklarer Østberg.

- Jeg hadde håpa å gå et heat eller helst to til, sier hun.

Østberg brukte noen minutter i skifteteltet etter løpet for å få fatt med skuffelsen og innrømmer at det ikke var mye kjærlighet å spore i retning Falk etter målgang.

- Det er sånn som skjer i sprint . Jeg tror det var greit at jeg venta litt med å prate med henne. Det er ikke så mye nabolandskjærlighet i det jeg passerer målstreken. Men jeg er ikke sur på hun personlig. Jeg ble forbanna, men det kom seg litt etter å ha sittet i teltet og roet meg.

Må bli tøffere

Spørsmålet er om de norske kvinnene nå må ta et grep for å bli tøffere i sprintheatene. De svenske kvinnene hadde med hele fem løpere til semifinale i Ruka, mens Norge kun hadde Falla videre.

- Kanskje må vi steppe opp. Jeg kjenner på det selv at jeg vil ikke ødelegge for noen og kanskje trekker meg litt. Falk gjør det jo for at hun skal gå fort og ikke for å ødelegge for meg, tror jeg i alle fall.

De svenske kvinnene har ført med seg litt av herrelangrennets tøffere posisjonering til kvinnenes sprint.

- Det blir høyere og høyere nivå i kvinnesprint. Da blir det mer skulder til skulder og dueller. og da må vi tenke litt annerledes. Da må vi skjerpe oss, konkluderer Østberg.