TAPTE: RBK-spillerne Pål André Helland (til venstre) og kaptein Mike Jensen var misfornøyde etter tapet mot Mjøndalen og Stian Semb Aasmundsen.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAPTE: RBK-spillerne Pål André Helland (til venstre) og kaptein Mike Jensen var misfornøyde etter tapet mot Mjøndalen og Stian Semb Aasmundsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Forbanna RBK-stjerne ber fansen om unnskyldning

- Det er «kliss ræva».

• Mjøndalen - Rosenborg 3-2

ISACHSEN STADION (Dagbladet): 21 minutter ut i oppgjøret mot Mjøndalen avsluttet Pål André Helland (25) et nydelig Rosenborg-angrep med å skru ballen i mål fra om lag 25 meter. Like etterpå økte Tobias Mikkelsen (28) til 0-2.

Da trodde de fleste på Isachsen stadion at serielederen ville ta tre nye poeng, men i stedet snudde Mjøndalen kampen og vant 3-2.

Til Dagbladet forteller Helland om en sint stemning i RBK-garderoben i minuttene etter årets første tap.

- Alle var jævlig forbanna. Det gikk en kule varmt inni der. Vi er en gjeng med vinnerskaller som ikke vinner, da blir det dårlig stemning.

- Kliss ræva Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (49) ønsket ikke å fortelle hva som ble sagt etter kampen, men Helland legger ikke skjul på at misnøyen var stor.

- Kåre sa det som det var, at det er altfor dårlig av oss. Den første halvtimen var godkjent, men resten er «kliss ræva». Dette skal ikke skje. Det er totalt unødvendig og det er ikke slik vi skal fremstå. Det er bare å legge seg flat og beklage til supporterne, sier Helland.

Han mener Rosenborg lot Mjøndalen få kampen akkurat som de ønsket på stillingen 0-2, med mange tette og tøffe dueller.

- I andreomgangen blir vi med på den krigen de vil ha. Det er utrolig svakt av oss. Vi vet at hvis vi spiller fotball, vinner vi. Vi angriper uten plan i andreomgangen. Det er på «måfå», og sånn skal det ikke være. Det er litt uprofesjonelt av oss, er Hellands selvkritiske dom.

Skuffet Ingebrigtsen Til tross for tapet leder Rosenborg fremdeles serien, men Stabæk vil ha like mange poeng om bæringene vinner kveldens kamp mot Sandefjord.

Sistnevnte er også Rosenborgs motstander i den utsolgte 16. mai-kampen på Lerkendal lørdag. Inn mot det oppgjøret er Ingebrigtsen ikke i tvil om hva han vil fokusere på.

- Vi skal spille fotball med touchbegrensning, sier RBK-treneren til Dagbladet og smiler.

Ingebrigtsen mener samtidig at prestasjonen mot Mjøndalen langt ifra var god nok.

- Det skal ikke skje. Dette er tre poeng som vi gir fra oss. Det var altfor enkelt.

- En oppvekker Det er Rosenborg-kaptein Mike Jensen (27) enig i. Dansken var mildt sagt irritert etter kollapsen mot bruntrøyene fra Nedre Eiker.

- Vi er forbanna. Vi leder fortjent 2-0, så mister vi konsentrasjonen i alt vi gjør. Forhåpentligvis er det en oppvekker for oss - det er det vi må bruke dette til.

- Vi snakket om at vi måtte matche Mjøndalen på fysikken deres, men vi var ikke konsentrerte nok i avleveringene våre. Det var for dårlig kvalitet. Vi skal chippe og alt mulig. Nei, det er for dårlig, gjentar Jensen overfor Dagbladet, før han kommer med en advarsel til lørdagens motstander.

- Sandefjord skal trykkes helt ned. Dette skal gå utover dem, sier Jensen.

MISFORNØYD: Kåre Ingebrigtsen likte ikke måten Rosenborg fremsto på den siste timen mot Mjøndalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISFORNØYD: Kåre Ingebrigtsen likte ikke måten Rosenborg fremsto på den siste timen mot Mjøndalen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer