Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lara Gut:

Forbanna skistjerne: «Si ifra hvis du vil gå til sengs med meg»

Alpintstjernen Lara Gut (25) etter å ha blitt testet to ganger på noen timer.

LEI TESTER: Lara Gut kom med et litt spesielt utspill etter å ha blitt dopingtestet to ganger på få timer. Foto: AFP PHOTO / APA / Johann GRODER 
LEI TESTER: Lara Gut kom med et litt spesielt utspill etter å ha blitt dopingtestet to ganger på få timer. Foto: AFP PHOTO / APA / Johann GRODER  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den sveitsiske alpintstjernen Lara Gut (25) har sett seg lei av dopingkontroller.

Det uttrykker hun i alle fall i sosiale medier:

- Wow. Dopingkontroll klokka 10 på kvelden i går, dopingkontroll klokka 8 på morgenen i dag. Si ifra hvis du vil gå til sengs med meg neste gang, skriver Gut som et tydelig stikk rettet mot kontrollørene på Twitter.

Utspillet er også omtales i sveitsiske Blick og østerrikske Krone.

KJØRTE NESTEN UT: Lara Gut er nær ved å kjøre ut i første omgang i Sölden, men hun vant til slutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
KJØRTE NESTEN UT: Lara Gut er nær ved å kjøre ut i første omgang i Sölden, men hun vant til slutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Vant i Sölden

Rent sportslig går der derimot bedre for Gut, som vant sesongåpningen i storslalåm i Sölden for to uker siden.

- Da jeg sto i startboksen sa jeg til meg selv at jeg elsker dette. Det dreier seg om en pasjon. Jeg fikk en god start, kom godt i gang og kjente at jeg kjørte veldig avslappet. Jeg virkelig koste meg på vei inn mot mål, sa Gut etter seieren.

Lara Gut regnes som ett av alpintsportens største navn og hun vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong.

Måneder uten test

Også i Norge har doping og tester i skisporten vært et tema de siste ukene etter at langrennsløper Therese Johaug testet positivt på det forbudte stoffet Clostebol.

Nylig ble det kjent at Therese Johaug gikk fire måneder uten å bli testet. I helga ble det kjent at Marit Bjørgen, som er tilbake etter fødsel, gikk fem måneder uten testing. Det ble offentliggjort etter at Bjørgen selv opplyste at det var sju måneder.

- I vanlige saker ville vi aldri gå ut offentlig med slik informasjon til andre enn utøveren selv og den norske antidopingkommisjonen. Men ettersom utøveren selv har gått ut med feil informasjon, må vi rette det. I oktober ble hun (Bjørgen) testet av oss fra FIS, sa Sarah Fussek ved FIS' antidopingavdeling.

VANT: Lara Gut i Sölden.
Foto: Pontus Lundahl / TT / 
VANT: Lara Gut i Sölden. Foto: Pontus Lundahl / TT /  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!