Forbanna spillere går i strupen på egen sjef etter påstått EM-skandale

Beskyldt for kampfiksing.

SLÅR TILBAKE: Landslagsspillerne fra Armenia ble av egen fotballpresident beskyldt for å tape kampen mot Albania i EM-kvalifiseringen med vilje. Nå svarer de i et åpent brev. Foto:  AFP PHOTO / VALERY HACHE
SLÅR TILBAKE: Landslagsspillerne fra Armenia ble av egen fotballpresident beskyldt for å tape kampen mot Albania i EM-kvalifiseringen med vilje. Nå svarer de i et åpent brev. Foto: AFP PHOTO / VALERY HACHEVis mer

(Dagbladet): Rett før helga kom det grove påstander mot det armenske fotballandslaget som ble anklaget for å ha tapt med vilje mot Albania i EM-kvalifiseringen.

Presidenten i det armenske fotballforbundet, Ruben Hayrapetyan, sa ifølge Armenia Now at han er sikker på at den avgjørende gruppespillskampen i Jerevan var fikset. Resultatet i kampen gjorde blant annet at Danmark ikke kvalifiserte seg til EM som gruppetoer.

Nå slår flere av spillerne tilbake i et åpent brev.

- Ikke forræderi Brevet er signert Dortmund-stjerna Henrikh Mkhitaryan, Yura Movsisyan, Aras Ozbiliz, Robert Arzumanyan, Hrair Mkoyan, Gevorg Ghazaryan, Marcos Pizzelli, Gevorg Kasparov og Karlen Mkrtchyan.

- Beskyldnigene er på ingen måte korrekt. De er fullstendig usanne. Vi har hundre prosent tillit til alle spillerne i troppen. Vi føler oss overbevist om at dette er et syn hele troppen deler. Dette var på ingen måte forræderi, står det i brevet, gjengitt av BT.

Albania vant kampen enkelt 3-0, og kvalifiserte seg til et mesterskap for første gang. Det skapte spekulasjoner - også innad hos taperne fra Armenia.

- 30 minutter ut i oppgjøret ble jeg bevisst på det. Jeg er sikker på at det skjedde, og vi må få spillernes navn ut i offentligheten, sier fotballpresident Ruben Hayrapetyan.

- 4,6 mill. Armenia-spillerne er kritiske til beskyldningene.

- Vi gir alltid hundre prosent for landet vårt. Ingen har meldt avbud dersom de ikke er skadd eller syke. Noen tar til og med smertestillende tabletter dersom treneren ber oss om det, skriver spillergruppa i brevet.

Flere medier har hevdet at keeperen og tre forsvarsspillere mottok et beløp som tilsvarer 4,6 millioner norske kroner for å la Albania vinne.

Danmark ble nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe I, to poeng etter toeren Albania. Dermed måtte danskene spille playoff mot Sverige og Zlatan.  Der røk danskene ut.