Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Forbanna Tarjei Bø etter skrekkserien: - Jeg hadde lyst til å sprekke

Bommet tre ganger.

LANGT NEDE: Tarjei Bø får trøst av lagkameratene etter å ha skutt bort Norges gullsjanser på den liggende skytingen på siste etappe. Bak jubler Martin Fourcade og Frankrike for VM-gull. Foto: Bjørn Langsem
LANGT NEDE: Tarjei Bø får trøst av lagkameratene etter å ha skutt bort Norges gullsjanser på den liggende skytingen på siste etappe. Bak jubler Martin Fourcade og Frankrike for VM-gull. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): De norske skiskytterne leverte et solid løp, men fikk «bare» bronse på dagens mixed-stafett i VM.

Marte Olsbu, Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø lå i teten hele veien gjennom de tre første etappene, men en svært svak liggendeserie fra Tarjei Bø på den siste etappen ødela for Norge.

Det norske laget så ut til å havne på den bitre 4. plassen før den aller siste skytingen, men storebror Bø rettet delvis opp sine svake førsteserie da han skjøt fem blinker rett ned på den stående skytingen.

Sikret bronse Dermed tok han seg forbi Ukraina og gikk Norge opp til bronse. Frankrikes Martin Fourcade og tyske Simon Schempp var det dessverre lite å gjøre med mot slutten for stryningen.

Han legger skylda på feil fokus fra sin egen side etter tre bom på liggende.

- Det var så unødvendig, for noe sånt skal ikke skje på liggende. Det kan skje på stående, men alle vet at det er mer normalt. Liggende skal være mer plankekjøring. Jeg var ikke skjerpa nok. Stående har jeg tenkt på i månedsvis. Jeg var veldig innstilt på at det var der det ville bli avgjort, men da hadde toget gått, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Etter liggendeserien var jeg bare sinna. Jeg hadde lyst til å sprekke. Jeg gikk jo alt jeg hadde, men de utnytta situasjonen da jeg ble hekta av, legger han til.

- Tapte gullet Norge ble nummer tre også på fjorårets mixed-stafett i VM, men for et år siden kom det norske laget bakfra. Det gjør at årets bronse føles som alt annet enn en seier for Tarjei Bø.

- Jeg føler at vi tapte gullet i dag. Vi gikk jo ut fire mann sammen. Oddsen var nok lavest på Fourcade, men jeg føler meg som en god mann-mot-mann-skiskytter, så jeg følte at jeg kunne ta ham, sier han.

På forhånd var de fleste spørsmålstegnene ved det norske laget knyttet til Olsbu og Eckhoff, men jentene leverte. Isteden var det gutta som ikke klarte å følge opp.

- Jentene har jobba knallhardt og vært skikkelig på hugget. De har vært nervøse, men jeg synes jeg har sett at de har gledet seg de siste dagene. Jeg var veldig glad underveis for at de fikk det såpass bra til, sier Tarjei Bø.

Syk Fourcade Om suverene Martin Fourcade, som knuste Simon Schempp på slutten, sier Bø dette om rapportene om at den franske skiskytterkongen har slitt med sykdom før VM.

- Det er sikkert sant at han var sjuk, men jeg visste at han kom til å være i sitt ess likevel, sier han.

- I dag fikk vi bare ut vårt nest beste. Da kan du ikke forvente å ta gull når du møter verdens beste skiskytter, legger han til.

Lillebror Johannes Thingnes Bø gikk en solid tredjeetappe i dag, men var ikke på sitt aller råeste i sporet. Etter løpet var han også han mer skuffa over at gullet glapp enn fornøyd med å ha sikret bronse.

- Vanskelig - Jeg er veldig fornøyd med medalje, men jeg tror vi hadde tatt gullet om Tarjei hadde gått ut i ryggen på Fourcade og Schempp. Hadde han vært fem sekunder nærmere kunne han ha tatt dem, sier Johannes.

Om sitt eget løp sier han:

- Jeg synes det var vanskelig å gå på ski i dag, så hvis jeg hadde forsøkt å gå fra de jeg møtte på tredjeetappen, så hadde det kostet mer for meg enn for dem. Derfor ble det litt sånn lureløp.

• VM i Oslo fortsetter med sprint for begge kjønn lørdag og jaktstarter søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media