HISSIG: Rebekah Vardy har blitt kjent for å være veldig ivrig og krass i sine Twitter-oppdateringer. Foto: Mark Large / Daily Mail / Solo Syndication
HISSIG: Rebekah Vardy har blitt kjent for å være veldig ivrig og krass i sine Twitter-oppdateringer. Foto: Mark Large / Daily Mail / Solo SyndicationVis mer

Forbanna «wag»: - Hvem har baller til å beklage?

For ti år siden var alle «wags»-ene i rampelyset, nå er det bare pr-kåte Rebekah Vardy som stjeler avis-overskrifter.

(Dagbladet/FourFourTwo) Uttrykket «wags» kommer av en sammenslåing av «wifes and girlfriends» til fotballspillerne, og ble kjent under VM 2006. Rebekah Vardy er det nyeste tilskuddet til gruppen av de kjente damene. Hun har i det siste tiltrukket seg oppmerksomhet igjennom å være veldig aktiv på Twitter, og nylig slo hun tilbake mot nett-trollene. Etter at det ble klart at Vardy blir i Leicester skrev kona «Jeg lurer på hvor mange av de som skrev unødvendig dritt om meg/oss som har baller nok til å beklage? Pinlig».

Nå har hun skrevet titalls Twitter-oppdateringer bare under EM og tiltrekker seg masse oppmerksomhet rundt svarene hun skriver til nett-troll og supportere. Da en kritiserte Jamie Vardys opptreden i 0-0 kampen mot Slovakia svarte frua « Hmm og la meg gjette du kunne gjort det bedre.. sitter sikkert og dytter pai i trynet! Oppfør deg».

Orginalene: Ingen kan konkurrere med de originale wagsene Cheryl Cole og Victoria Beckham Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach     (GERMANY)
Orginalene: Ingen kan konkurrere med de originale wagsene Cheryl Cole og Victoria Beckham Foto: REUTERS / Kai Pfaffenbach (GERMANY) Vis mer

Rebekahs aktivitet i sosiale medier har fått Wayne Rooney til å reagere melder The Times. Kapteinen og et par andre av de erfarne spillerne har tatt en prat med nykommerne og deres «wags». Spesielt Rebekah Vardy har fått beskjed om å være mindre aktiv i sosiale medier frem mot Island-kampen.

Det er ikke bare på Twitter og Instagram at Fru Vardy har skilt seg ut. Tidligere i juni stilte hun opp som undertøysmodell og i flere intervjuer, det seneste med ITV angående bråket på tribunene mellom engelske og russiske supportere.

Ti år med «Wags»

Under VM 2006 var det damene til de engelske spillerne som startet trenden og tiltrakk seg masse oppmerksomhet i mediene. Engelsk presse var nådeløse mot jentene etter at England røk tidlig ut fra mesterskapet. «Wags»-ene med Victoria Beckham i spissen fikk skylden for VM-fiaskoen, noe Sven Göran Eriksson avslo som tull og en dårlig unnskyldning etter mesterskapet.

STJERNEPARET: Herr og Fru Rooney er erfarne i mesterskapssammenheng. Foto: Steve Searle / WENN.com
STJERNEPARET: Herr og Fru Rooney er erfarne i mesterskapssammenheng. Foto: Steve Searle / WENN.com Vis mer

De originale «wags»-ene bestod av Victoria Beckham, Cheryl Cole, Alex Curran(kona til Steven Gerrard), Abbey Clancy (kona til Peter Crouch), Coleen Rooney og Carly Zucker (kona til Joe Cole) for å nevne noen. De ble kjent for glamouren de bragte til fotball-scenen: håret, klærne, neglene, lange bein. Damene gjorde VM til en moteoppvisning. Da mannfolkene ikke imponerte på banen, imponerte damene utenfor.

Queen-Coleen

Damene har igjen lov til å være med mennene til mesterskap. Under VM 2010 måtte de være hjemme da Fabio Capello forbød damene å komme ettersom det hadde vært et sirkus fire år tidligere. Roy Hodgson derimot er ikke like streng under mesterskap.

PARTY: Leicester sikret sin første Premier League-tittel 2. mai 2016 - en dag for historiebøkene. Spillerne var samlet hjemme hos Jamie Vardy, hvor stemninga sto i taket! Video: AP Vis mer

Coleen Rooney er den eneste originale som er igjen. Rooney har gjort en karriere ut av å være en «wag» og har hatt en egne spalte i Closer Magazine og OK! Magazine. I tillegg har hun hatt sitt eget tv program om kvinner og kvinnebildet i media. Hun har tatt over som lederen av «wags»-ene, og er den største stjernen blant damene.

Rebekah Vardy på sin side er spaltist og fulltidsmamma. Hun er også del av Jamie Vardys fotballskole. Paret skapte overskrifter inn mot mesterskapet da de giftet seg i slutten av mai og solgte bildene til Hello! Magazine.

Forbanna «wag»: - Hvem har baller til å beklage?