IKKE NÅDIG: Tennisstjernen Serena Williams var ikke nådig i sin kritikk mot dommeren da hun fikk advarsler om poengtrekk under US Open-finlaen for kvinner. Det skulle koste henne dyrt. Video: CNN / NTB Scanpix Vis mer

Serena Williams mistet hodet i US Open-finalen

Forbanna Williams får kritikk:
- Hun mistet hodet helt

Serena Williams raste og meldte i overkant mye på dommeren i US Open-finalen. Dommeren fulgte reglene og gjorde helt rett, sier Eurosport-ekspert.

Finalen i US Open i natt ble som en ren skandalekamp å regne. Serena Williams, tidenes beste kvinnelige tennisspiller, skapte sjokkbølger da hun raste mot dommeren underveis i finaletapet mot japanske Naomi Osaka.

Først fikk Serena Williams en advarsel for å at hun skal ha kommunisert med treneren sin. Det er ikke lov. Men Williams ble rasende, og flere ganger gjennom kampen disktuerte hun med dommer Carlos Ramos.

«Du er en tyv». «Du er en løgner». Det var noen av påstandene Williams kom med i tiraden.

Ramos trakk henne i poeng, og amerikaneren mistet det helt. Den voldsomme reaksjonen gjorde bare vondt verre, og Ramos fratok henne deretter et game - helt i henhold til reglene.

Les alt som ble sagt nederst i artikkelen.

Aldri sett noe lignende

Det hele endte med at en gråtende Osaka sto og talte til publikum etter å ha blitt møtt med en pipekonsert etter seieren i New York. Hun beklaget at hun vant. Williams trøstet konkurrenten, og ba publikum slutte.

Eurosport-ekspert Christer Francke mener dommeren behandlet saken helt etter boka.

- Det var en helt spesiell kamp. Jeg har aldri sett noe sånt før. Det tar litt fokuset vekk fra at Osaka vant. Men ifølge reglene gjør dommeren helt rett. Det er nok ikke mange som tør å gjøre det i den situasjonen. Han ble skjelt ut så mye der at jeg tror han syntes det ble litt mye, sier Francke til Dagbladet.

Osaka omtalte før finalen Williams som sitt store forbilde.

- Det var litt surrealistisk at Williams da oppførte seg sånn og mistet helt hodet. Det er fortjent at hun får så mye pepper. Det var i det gamet kampen kunne snudd, så det var ganske avgjørende for matchen at hun fikk den straffen. Men Osaka hadde sannsynligvis vunnet uansett, hun spilte kjempebra, sier Francke.

KNUST: Etter å ha blitt møtt med en pipekonsert, beklaget japanske Osaka at hun vant. Hun fikk trøst av Williams. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS
KNUST: Etter å ha blitt møtt med en pipekonsert, beklaget japanske Osaka at hun vant. Hun fikk trøst av Williams. Foto: Corinne Dubreuil/ABACAPRESS Vis mer

- Fordi jeg er kvinne

I sin tid var tennislegenden John McEnroe (59) kjent for å vise følelser på tennisbanen. Noen ganger gikk det litt for langt.

I den lange tiraden mot dommer Ramos påsto Williams blant annet at hun ble straffet «fordi hun er en kvinne». Francke er usikker på om Williams har grunnlag for å påstå det.

- Det er vanskelig å si. Det kan hende man forventer at kvinner skal oppføre seg bedre, at menn har større takhøyde når de skriker og gir mer. Men jeg synes ikke at hun kan spille det kortet i den sammenhengen. Dommeren følger reglene etter å ha blitt skjelt ut så til de grader. Han sier ifra mange ganger.

Meningene på sosiale medier er også delt. Mange påpeker at Williams er den største tennisspilleren noensinne, men at hun kan holde seg for god for slik oppførsel.

- Det var trist å se Naomi gråte som om hun tapte, men hun spilte bedre. Williams er den største noensinne, men reglene er slik. Det var en vond finale, skriver tennisspiller Elena Vesnina på Twitter.

Dette skjedde

Det var i andre sett, da Serena Williams ledet 1-0, dommeren ga henne en advarsel for å ha kommunisert med treneren. Daily Telegraph skriver alt som skjedde, ord for ord:

Williams: - Når han gir meg tommel opp, sier han at jeg skal jobbe på videre. Vi har ingen koder, og jeg vet at du vet det. Jeg forstår hvorfor du kanskje tror jeg fikk «coaching», men jeg sier nå at det ikke var det. Jeg jukser ikke, da taper jeg heller kampen. Jeg vil bare at du skal vite det.

På stillingen 2-1 i andre sett, diskuterte de på ny:

Williams: - Jeg forstår at du kanskje trodde at... Jeg har aldri blitt dømt for regelbrudd for at jeg har fått hjelp fra sidelinja. Det er fordi jeg ikke får det. Det er ikke noe jeg gjør. Jeg forstår hvorfor du tror det, men du skal bare vite at jeg aldri har jukset.

RASENDE: Serena Williams. Foto: Greg Allen/Invision/AP
RASENDE: Serena Williams. Foto: Greg Allen/Invision/AP Vis mer

Dommer Ramos: - Jeg forstår din reaksjon også.

Williams: - Ok, takk. For jeg jukser ikke.

Ramos: - Jeg vet det.

Williams: - Ja. Takk skal du ha.

Williams taper så det femte gamet i andre sett, og reagerer med å knuse racketen i gulvet. Hun fikk sin andre advarsel, og ifølge reglene skal hun da også trekkes i poeng. Der var Ramos konsekvent. Før sjette game starter tiraden:

Williams: - Dette er utrolig. Hver gang jeg spiller her, får jeg problemer. Det er en advarsel. Jeg fikk ikke hjelp av treneren. Jeg fikk ikke det. Du må si at jeg ikke fikk hjelp. Jeg jukser ikke. Hvordan kan du si det? Du skylder meg en unnskyldning. Du skylder meg en unnskyldning. Jeg har aldri jukset i hele mitt liv. Jeg har en datter, og jeg står for det som er rett, og jeg har aldri jukset. Og du skylder meg en unnskyldning.

Williams vinner neste game, og stillingen er 3-3. Men hun gir seg ikke:

Williams: - Du angriper den jeg er. Noe er galt. Det er feil. Du angriper meg som person. Ja, det gjør du. Du skylder meg en unnskyldning.

- Du kommer aldri til å være på en bane jeg spiller noensinne igjen. Du er en løgner. Når skal du si unnskyld? Du skylder meg en unnskyldning. Si det. Si unnskyld. Så ikke snakk til meg, bare ikke gjør det.

Hun fortsetter: - Hvordan våger du å insinuere at jeg jukset? Du stjal et poeng fra meg, du er en tyv.

Ramos på høyttaleren: - Regelbrudd for ordbruk.

Han fratar her Williams et game.

Williams: - Kødder du med meg? Kødder du? Som jeg sa, du er en tyv som stjeler poeng fra meg. Men jeg jukser ikke. Jeg ba deg om en unnskyldning. Dette er... Unnskyld meg, jeg må snakke med dommeren.

Turneringsdommer Brian Earley kommer ut på banen.

Williams: - Dette er urettferdig. Det har skjedd for mange ganger. Det er urettferdig. At jeg mister et game for å si det, er urettferdig. Det er mange menn der ute som har sagt mye lignende. Det er fordi jeg er kvinne, det er feil. Så fordi jeg er en kvinne, skal dere ta dette fra meg? Det er feil. Jeg vet du ikke kan innrømme det, men du vet at det er feil.

Williams: - Jeg forstår reglene, men det er ikke riktig. Det skjer med meg hvert år i denne turneringen, og det er urettferdig. Det er alt jeg prøver å si.