Forbannelse over Premier Leagues «superinnbyttere»

Et taktisk skifte og slutten på superinnbytteren er noe av årsaken til at moderne backup-spisser sliter i Premier League.

LEVER I SKYGGEN AV HARRY KANE: Tottenhams Fernando Llorente. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix
LEVER I SKYGGEN AV HARRY KANE: Tottenhams Fernando Llorente. Foto: Reuters/Andrew Couldridge/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Når det kommer til kjekke og atletiske multimillionærer, er det naturlig å ikke føle særlig sympati med dem når de møter motgang. Men til tross for det, var det vanskelig selv for de mest kyniske å ikke føle litt med Fernando Llorente da Tottenham møtte Bournemouth i helga.

Spanjolen har slitt i debutsesongen i Spurs og har knapt sparket en ball de siste ukene, men da Harry Kane haltet av banen tidlig, så det ut til at angriperen ville få en sjelden mulighet til å spille på seg litt selvtillit.

I stedet skjedde det motsatte.

Llorente ble ignorert og inn kom i stedet Erik Lamela, samtidig som Son Heung-min ble flyttet opp på spissplass, og bare for å gni det ytterligere inn, scoret sistnevnte to ganger. Llorente ble på sin side sittende på orkesterplass.

Vincent Janssen vet hvordan den følelsen er. Han var også backup til en supporterfavoritt som så og si aldri ble benket. Kane har blitt så viktig i Spurs-laget, at når det kommer til spissrivaler, virker det som han gjør dem fra gode til forferdelige. Du kan kalle det Drogba-effekten.

To unntak

Likevel er Llorente langt fra unik: han er rett og slett det mest ekstreme eksempelet i en voksende trend. Dersom du tar en titt på de øvrige Premier League-lagene, er det tydelig at flere reservespisser sliter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer