Forbannelse på hjemmebane

Fredrikstad holdt endelig nullen. Men i går mislyktes de foran mål.

For Fredrikstad var klart best mot Viking. Og toppscorer Markus Ringberg hadde den klart største sjansen. Men svensken står fortsatt med seks seriemål.

-  Det er utrolig bittert. Jeg føler vi har full kontroll. Jeg har to sjanser og skal score på minst en av dem. Vi er mye bedre enn Viking, fastslår svensken.

Hittil i år er det ikke måltørke som har vært problemet. Fredrikstad har rett og slett vært for gavmilde i forsvaret. I går hadde fireren nærmest full kontroll - mot et tannløst Viking-lag.

Men det hviler nærmest en forbannelse over Fredrikstad, som ikke har vunnet på eget gress siden opprykkskampen mot Oslo Øst 1. november i fjor.

KAMPFAKTA

Tippeligaen
Fredrikstad - Viking 0- 0. Dommer: Roy Helge Olsen, Våg. Gult kort: Bjørnar Johannessen, Fredrikstad, Erik Fuglestad, Frode Hansen, Jone Samuelsen og Bjørn Berland, Viking. Tilskuere: 6422.

-  Publikum har vært helt fantastiske. De fortjener rett og slett en seier på hjemmebane, sier Ringberg.

På egen hjemmebane gjør imidlertid Fredrikstad-kapteinen det svært bra. 10. juli gifter han seg med sin kjære Elin Johansson. Og Ringberg er ikke i tvil om hva han ønsker i før-bryllupspresang.

-  Seier borte mot Lillestrøm. Det er guts i laget og vi vil mye, sier Ringberg.

Bjarne Berntsen var naturlig nok skuffet. 4-2-seier sist mot Brann. Begredelig innsats i går.

-  Hvordan er det mulig?

-  Det er klart det er en nedtur, men vi spiller også dårlig i første omgangen mot Brann. Vi er veldig variable i prestasjonene, fastslår Berntsen.

Erik Nevland er et godt eksempel på det. Scoret to mot Brann. Tatt av banen ved pause i går.

BITTER: Markus Ringberg burde gitt hjemmepublikum årets første hjemmeseier. - Det er utrolig irriterende. Vi er klart best, sier han.