NYTT TAP: Andy Murray sliter mot de største i tennis-sirkuset. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB Scanpix
NYTT TAP: Andy Murray sliter mot de største i tennis-sirkuset. Foto: AP Photo/J Pat Carter/NTB ScanpixVis mer

Forbannelsen fortsetter for Andy Murray

Tapte Miami Open-finalen mot Novak Djokovic.

Novak Djokovic - Andy Murray 7-6 (7-3), 4-6, 6-0

(Dagbladet): Andy Murray og Novak Djokovic møttes for 26. gang i karrieren i finalen i Miami Open i kveld. Verdensener Djokovic ledet 17-8 før kveldens duell, og var igjen stor favoritt til å hente hjem et trofé.

- Det vil bli en vanskelig kamp, uttalte Murray før finalen.

For de seks siste kampene mellom duoen har endt med serbisk seier. Andy Murray sliter når han møter de øvrige i gruppa «de fire store» - Roger Federer, Novak Djokovic og Rafael Nadal. De siste elleve kampene mot disse tre har alle endt med tap.

Godkjent start Det startet imidlertid greit for skotten som et lite øyeblikk hadde initiativet i det første settet da han ledet 4-3. Men Djokovic slo tilbake og Murray måtte kjempe for tiebreak.

Etterpå så det ut til at luften hadde gått ut av ballongen, og Djokovic avgjorde det første settet til sin fordel.

Djokovic har bare tapt én gang på 38 forsøk etter å ha vunnet det første settet, noe som gjorde oppgaven nærmest umulig for Murray.

Slo tilbake Det andre settet startet nærmest som en reprise på det første når Murray tok ledelsen 4-3. Djokovic klikket da han bommet på et slag og ballen traff toppen av racketen. Serberen virket ufokusert etterpå, noe Murray utnyttet ved å serve hjem settet.

Og skotten imponerte stort da han seinere vant settet 6-4. Djokovic gjorde en dobbelfeil mot slutten, og var på sin side ikke fornøyd. Han slang også med leppa til treneren, og fikk irettesettelse av kampens dommer.

I det siste settet skrudde Djokovic opp turboen, og Murray ble plutselig statist. Serberen ga seg ikke før det sto hele 6-0 på tavla. Det var en skikkelig kollaps, og du kunne lese på kroppsspråket til Murray tidlig i settet at han hadde gitt opp.

Djokovic tok sin femte seier i Miami Open. Andy Murray har vunnet turneringen to ganger tidligere.

SEIRET: Novak Djokovic. Foto:  Clive Brunskill/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
SEIRET: Novak Djokovic. Foto: Clive Brunskill/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer