Forbannelsen lever

Chicago Cubs røyk ut av sluttspillet i natt. Nå beklager supporteren som ødela.

I går var baseball-fansen i Chicago rasende etter at en av deres egne supportere sørget for at Moises Alou ikke klarte å fange en foul fra Florida Marlins. Marlins snudde kampen etter episoden, og vant til slutt 8-3. Dermed måtte lagene ut i et syvende oppgjør for å avgjøre hvem som skulle spille finalen i baseball-mesterskapet i USA.

Der har ikke Chicago Cubs vært siden 1945, og sjelden har de vært nærmere enn i år. Likevel har laget ramlet sammen hver eneste gang det har hatt muligheten, og fansen tror det hviler en forbannelse over laget. Forbannelsen stammer også fra 1945.

Da skal en lokal krovert i Chicago ha blitt nektet adgang på stadion fordi han hadde med seg geita si. Kroverten ble så sinna at han forbannet laget, og årene etterpå har vært en sammenhengende nedtur for de som ønsker sølvtøy i premieskapene på Wrigley Field.

Knust supporter

I natt hadde Cubs siste sjanse til å sikre seg finaleplass. Det gikk ikke. Marlins vant 9-6 og Cubs gikk som vanlig på trynet. Men for mange av fansen er det ikke laget som i første omgang har sviktet denne gangen. Det er 26 år gamle Bartman som krasjet med ALou natt til onsdag.

Etter uhellet måtte han eskorteres av sikkerhetsvakter ut av stadion. Drapstruslene haglet fra hele tribunen, og Bartman gjorde sitt beste for å skjule ansiktet sitt på vei ut. I går leste svogeren opp en uttalelse foran huset familien bor i.

- Jeg hadde blikket limt fast på ballen hele tiden, og var så fokusert på den at jeg ikke en gang enset Moises Alou, fortalte svogeren på vegne av Bartman.

- Jeg ber alle Cub-fans om å omdirigere den negative energien som har vært rettet mot meg, familien og vennene mine, til den positive støtten til vårt elskede lag, sånn at de kan vinne mesterskapet i år, sa han ifølge nyhetsbyrået AP.

Men bønnen ble ikke hørt.

- Kom til Florida

Og Bartmans inngripen har ikke gått upåaktet hen. Guvernøren i Illinois har ytret seg i sakens anledning, og i går brakte flere av regionsavisene i Chicago spørreundersøkelser som viste at de fleste tror Cubs hadde vunnet kampen om ikke Alou var blitt forhindret.

Det har fått Floridas guvernør, Jeb Bush, til å tilby midlertidig asyl for Bartman. Bush har tilbudt et gratis tremåneders opphold for Bartman på en av Floridas strender om han føler behov for å komme seg bort fra Chicago.

For med tiden kommer sinnet til å legge seg i The Windy City også.

- Jeg synes ganske synd på fyren nå. Alle de som ser baseballkamper vil gjerne ha en souvenir. Ingen kommer til å tenke på sluttresultatet etterhvert, sier mannen som ble hindret, Moises Alou.

- Han gjorde som 40 000 andre tilskuere ville gjort, sier tidligere Cubs-spiller Don Kessinger.

Etter tre måneder i Bush' strandhus kan det være at de 40 000 er enige med Kessinger.

ØYEBLIKKET: Her gikk alt galt for årets utgave av Chicago Cubs, mener supporterne.
OVERMENNENE: Florida Marlins lot seg ikke be to ganger da de fikk enda en sjanse til å ta seg til finalen.