Forbannelsen vil ingen ende ta for Benfica

Tapte finale nummer åtte på rad.

• Sevilla-Benfica 0-0 (0-0) 4-2 på straffer

(Dagbladet): Lagene som spiller i Europa League befinner seg stort sett litt i skyggen av storebror Champions League, men i dag var det lillebroren som var stjerna da finalen gikk av stabelen i Torino.

Sevilla og Benfica barket sammen på fantastiske Juventus Stadion, og i forkant ble det av de aller fleste spådd en jevn affære.

Slik skulle det også bli og Benfica, som før dagens kamp hadde tapt sju strake finaler i Europa, trakk igjen det korteste strået etter at kampen via ekstraomganger gikk til straffesparkkonkurranse.

Rodrigo Moreno og Oscar Cardozo ble syndebukkene, mens Sevilla kunne feire sin tredje seier i Europa.

Tett og jevnt Selv om det var både tettspilt og jevnt i den første omgangen uteble de helt store sjansene lenge selv om Sevilla var det mest toneangivende laget.

Benfica fikk seg også en knekk da en av lagets stjerner, Miralem Sulejmani, måtte forlate banen med skade, men ingen fant veien til nettmaskene før dommer Felix Brych sendte lagene i gaderoben til pause.

Nærmest var portugisernes Pereiro på overtid, men Beta i Sevilla-målet var raskt ute og fikk avverget.

Åpnet seg Men der den første omgangen tidvis kunne betegnes som kjedelig, åpnet kampen seg fullstendig opp etter hvilen. Allerede etter 48 minutter fikk Benfica en gigantisk trippelsjanse, men samtlige tre avslutninger ble blokkert av et oppofrende Sevilla-forsvar.

Så var det José Reyes sin tur med skuddfoten for Sevilla ved et par anledninger, men heller ikke han fikk ballen forbi en god Jan Oblak mellom stengene for Benfica.

På tampen var det Benfica som hadde mest å komme med, men selv om både Lima og Ezequiel Garay prøvde lykken, måtte det ekstraomganger til for å skille lagene i Torino.

Bare nesten Som seg hør og bør begynte det å bli skrekkelig mange slitne bein etter halvannen time fotball, men Ivan Rakitic hadde fortsatt snert i pasningfoten.

Mot slutten av den første ekstraomgangen spilte han fri Carlos Bacca på lekkert vis, men colombianeren satte avslutningen utenfor og det hele kulminerte i straffesparkkonkurranse.

FANTASTISK RAMME: Finalen gikk av stabelen på Juventus Stadion i Torino. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB Scanpix
FANTASTISK RAMME: Finalen gikk av stabelen på Juventus Stadion i Torino. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB Scanpix Vis mer

Og det var som om spøkelset fra de tidligere europacup-fadesene hadde tatt turen til Torino også. Både Rodrigo og Óscar Cardozo bommet for Benfica, mens Sevilla satte fire strake fra ellevemeteren.

Dermed har den vonde rekken vokst fra sju til åtte for Benfica som nå må fokusere på den hjemlige cupfinalen mot Rio Ave om en uke.

HØR HER: Sir Alex Ferguson slår av en prat med Juventus-manager Antonio Conte på tribunen. Foto: AP Photo/Massimo Pinca/NTB Scanpix
HØR HER: Sir Alex Ferguson slår av en prat med Juventus-manager Antonio Conte på tribunen. Foto: AP Photo/Massimo Pinca/NTB Scanpix Vis mer