Forbannet Bjørndalen reiste seg

Tok sin 75. verdenscupseier. - Måtte kjempe før hvert skudd, forteller han.

(Dagbladet.no): Etter torsdagens skuffende 29. plass i 20 kilometer skiskyting, var det en revansjelysten Ole Einar Bjørndalen som stilte til start på sprinten i dag. 

- Det var ikke noe gøy det som skjedde torsdag. Jeg var skikkelig forbannet, for jeg har jobbet i ett år med fullstendig fokus på skiskyting og så fungerer ingenting, bekrefter Bjørndalen for NTB.

Men i dag var han tilbake der han hører hjemme - på toppen, 12,7 sekunder foran russiske Dmitri Jarotsjenko.

- Bevisst å gå sakte ut

Etter målgang hadde nordmannen følgende å si om løpsopplegget.

- Det var helt bevisst å gå ut sakte, for så å gå fort fra første liggende. På siste stående hadde jeg skyhøy puls og måtte kjempe vanvittig før hvert skudd, sa Bjørndalen, som kom med et skikkelig jubelbrøl da han krysset målstreken.

Han kunne samtidig glede seg over et jubileum, ettersom dagens seier var hans 75. i verdenscupen i karrieren.

Særlig gledelig var det at mens skiskytter-eneren skjøt seg bort med seks bom på torsdag, skjøt han feilfritt i Kontiolahti, Finland, i dag.

TILBAKE PÅ SKISPORET: Ole Einar Bjørndalen reiste seg etter torsdagens skuffelse. I dag var han uslåelig og gikk inn til sin 75. verdenscupseier i skiskyting. Foto: ROPPE SALONEN/LEHTIKUVA/SCANPIX
TILBAKE PÅ SKISPORET: Ole Einar Bjørndalen reiste seg etter torsdagens skuffelse. I dag var han uslåelig og gikk inn til sin 75. verdenscupseier i skiskyting. Foto: ROPPE SALONEN/LEHTIKUVA/SCANPIX Vis mer

Os nummer fire, Bratsveen nummer ni

Bjørndalen var likevel ikke det eneste norske lyspunktet i dag. Alexander Os (27) ble nummer fire, og Rune Bratsveen (23) tok en imponerende niendeplass.

Sistnevnte debuterte i verdenscupsammenheng så seint som forrige måned. I dag skjøt han feilfritt. Romkamerat Os bommet en gang.

Stian Eckhoff skjøt to bom og ble nummer 24, som var bra sammenlignet med følgende prestasjoner:

Frode Andresen (fire bom og 37.-plass), Lars Berger (fire bom og 47.-plass) og Halvard Hanevold (tre bom og 56.-plass).

Norges bestemann torsdag ble dermed Norges dårligste i dag.